Tiyatro için Beyin Fırtınası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son zamanlarda kamuoyunda tartışmalara yol açan Şehir ve Devlet Tiyatroları ile ilgili gelişmeler, Kültür Konseyi ve ESKADER tarafından meseleye çok yönlü bir bakış getirmek amacıyla masaya yatırılıyor.

Tiyatro İçin Beyin Fırtınası

Kültür Konseyi ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), bilindiği üzere kültür sanat hayatına değerli katkıları ile bilinen iki ayrı kuruluş. Bu iki dernek son zamanlarda gündemi oldukça meşgul eden ve tiyatro camiamızı yakından ilgilendiren Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ile ilgili olabilecek değişimleri ve mevcut durumu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Bu işbirliği neticesinde “Tiyatro Konusunda Beyin Fırtınası” başlıklı bir panel düzenlendi. 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 14.00’ten itibaren Sarayburnu’ndaki Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecek programa, konuşmacı olarak Alpay Ekler, Atsız Karaduman, Gürbüz Azak, Hami Çağdaş, Hilmi Zafer Şahin, Hüseyin Goncagül, Levent Tülek, Osman Doğan, Rauf Altıntak, Recep Arslan, Savaş Aykılıç, Süeda Çil, Turan Oflazoğlu, Üstün İnanç ve Yalçın Akçay katılıyorlar. Harun Yöndem’in yöneteceği programa ayrıca bazı tiyatro yönetmenleri, oyuncuları ve yazarları ile tiyatroseverler de dinleyici olarak iştirak edecek. Dinleyiciler de düşünceleriyle konuya katkıda bulunabilecekler.

TİYATRONUN SUNUMU ADINA YENİ BİR PERSPEKTİF

Tiyatro ile ilgili olarak yapılması muhtemel yasal değişiklerin kamuoyuna duyurulması, gerek basın-yayın organlarında gerekse aydınlar arasında sanatın niteliğine ve niceliğine dair tartışmaları tetiklemiş oldu. Kültür Konseyi ve ESKADER, bu konularda söz sahibi olan hem tiyatro camiasının emektarları, hem akademisyenleri, hem de kamuoyuna yön veren basın kuruluşlarının tiyatroya bakışını değerlendirerek; halk ile bütünleştirme gayretlerini şekillendirebilecek bir perspektif oluşturma gayretinde. Bu görev bilinciyle ortaya konulan “fikirleri buluşturma” düşüncesi, 26 Mayıs Cumartesi günü Sepetçiler Kasrı’nda somut bir neticeye ulaşacak. Panel hakkında, ESKADER’in 0 (212) 5112323-5112324 numaralı telefonları aranarak ayrıntılı bilgi alınabilecek.

Haber 5

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.