Tiyatro Yönetmeliği Yargıda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde değişikliğe uğrayan ‘Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’ CHP’li üyelerce mahkemeye taşındı.

İBB Meclis üyeleri Av.Tuncer Özyavuz ile Fahrettin Kayhan, dava dilekçesini avukatları Songül Sune Beğenmiş ile İstanbul İdare Mahkemesi’ne iletti.

Dava dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Nisan 2012 tarihinde ”Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği”ne ilişkin aldığı kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması talep edildi.

Mahkeme önünde bir basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sanatın dünyanın hiçbir yerinde özelleştirilemeyeceğine vurgu yaparak, “Sanata devlet sahip çıkar, katkı verir ama o sanatın nasıl icra edileceğine de karışmaz. O sanatçının kendi karar vermesi gereken şeydir. ‘Ben sana parasını veriyorum dolayısıyla benim anladığım şekilde sanat yapacaksın’ anlayışı sadece 2012 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zihninde kalmış bir anlayıştır. Böyle bir sanat anlayışı olmaz.” şeklinde konuştu.

Şu andaki yönetmeliğin dışarıdan ihale ile oyun alma yolunu açtığını belirten Salıcı, ihale ile oyun almanın temel mantığının bugün şehir tiyatrolarını, yarın devlet tiyatrolarını ödeneksiz bırakmak, devletin sanata desteğini tamamen ortadan kaldırmak olduğunu söyleyerek, “Bunu sadece bizim yargıya taşımamız yetmez. Bu konudan etkilenen bütün sanatçı dostlarımızın, bütün vatandaşlarımızın da konuyla ilgili dava açmalarını talep ediyoruz” dedi.

Sonsöz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.