Tiyatrocuların Özelleştirme Tepkisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van’daki tiyatro sanatçıları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Devlet tiyatrolarının özelleştirileceği’ yönündeki açıklamalarına düzenledikleri bir basın açıklamasıyla tepki gösterdiler.

Van Devlet Tiyatrosu önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Kültür Sanat-Sen, Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS) Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBEV) ve Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB) üyeleri bir basın açıklaması yaparak Özelleştirme kararına tepki gösterdiler. Toplanan yaklaşık 20 kişilik grubun adına hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Kültür Sanat-Sen Van İl Temsilcisi Hüseyin Eliş, demokratik kitle örgütleri olarak endişe içinde olduklarını belirtti. Eliş, Başbakan’ın 98 yıllık geçmişi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberleri’>İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve 63 yıllık Devlet Tiyatrolarını hedef alan açıklamalarından, senfoni, koro ve dans toplulukları gibi sanat kurumlarının da aynı acı sonun beklediğini anlaşıldığını ileri sürdü. Eliş, “Bizce bir ülkede kültür ve sanata verilen değer, o ülkenin gelişmişlik düzeyi açısında önemli bir göstergedir. Tiyatroların özelleştirilmesi fikir ise tiyatro sanatının idam fermanıdır” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre ‘Karanlığa karşı özgür tiyatro’, ‘Tiyatrolar halkındır satılamaz’ şeklinde slogan atan kalabalık daha sonra sesiz bir şekilde dağıldı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.