Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Trabzon’da Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı. Bu yıl 13.sü düzenlenen festivalde, 13 ülkeden 15 farklı oyun sahnelenecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından organize edilen festivalin açılışı, Meydan Parkı’nda yapılan törenle başladı. Törene Vali Yardımcısı Cezmi Batu, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz ile 13 ülkeden gelen sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. Dokgöz, burada yaptığı konuşmada, festivalin barışa, dostluğu ve hoşgörüye katkı sağlamasını diledi.

Trabzon’un geçmişten gelen kültür mirasına bugüne taşıyan nadir şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Dokgöz, günümüzde de birlerce yıllık bu birikime ile göz kamaştırdığını belirtti. Sanatın en tesirli sevgi ve barış dili olduğunu anlatan Dokgöz, sanatseverlerin 15 gün boşunca 13 ülkeden gelen sanatçıların sahneleyeceği oyunlarla bütünleşmeyi ve sevgiyi yaşayacağını kaydetti. Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini yaptı. Törene katılanlar daha sonra Haluk Ongan Sahnesi’ne kadar ‘festival Yürüyüşü’ yapıldı.

FESTİVAL 15 GÜN SÜRECEK

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, İngiltere, Romanya, Makedonya, Rusya, İtalya, Hollanda, Avusturya, Letonya ve Afganistan katılıyor. Trabzon, İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya Devlet Tiyatroları’nın sahne alacağını festival, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun Haluk Ongan Sahnesi’nde saat 20.00’de sahneleyeceği ‘Barış’ adlı oyun ile başlayacak.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.