‘Yeni Tiyatro’ Mayıs 2012 Sayısı Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

YENİ TİYATRO DERGİSİ MAYIS 2012, 38. SAYISINDA R. HİLAL KÖSEOĞLU’NUN “ZÜMRÜDÜANKA” OYUNUNU VE “KURTULUŞ SAVAŞI’NDA MUĞLA GERÇEĞİ” İNCELEMESİNİ KİTAP EKİ OLARAK ARMAĞAN EDİYOR!…

Bir yandan hem gündemin nabzını tutan, hem de gündem yaratan, öte yandan inceleme ve makaleleri de bünyesinde barındıran Yeni Tiyatro Dergisi, Mayıs 2012 38. sayısıyla “gündemdeki” İstanbul B.B. Şehir Tiyatroları’nı kapağına taşıyarak derginin büyük bir bölümünü bu konuya ayırarak Türk Tiyatrosu’na merhaba dedi. Derginin Genel yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, başyazısında konuyu “Zor Zamanlarda Tiyatro Sanatı ve Bilimi” başlığıyla ele alıyor. Hayrettin Filiz ise, Darülbedayi’nin Oynadığı İlk Yerli Oyun: Baykuş incelemesiyle önemli bir konuya “giriş” yapıyor.

Yayın kurulunda Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç Dr. Erbil Göktaş, Geleneksel Türk Tiyatrosu ustalarından Alpay Ekler, oyun yazarı Oktay Emre ve Turgay Yıldıran, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Okday Korunan’ın bulunduğu Yeni Tiyatro Dergisi’nin hakemliğini ise, Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. A. Didem Uslu, Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Gül Ayşe Temeltaş, Yrd. Doç. Dr. Handan Karaadam, Yrd. Doç.  Dr. Bünyamin Aydemir üstlenmiştir.

Derginin 38. sayısında bulunan eleştiriler: İBBŞT ve Sağırlar (Oktay Emre), Devasa Bir Müzikal: Şark Dişçisi (Mehmet Konuk), Asimetrik Bir Aşk Hikayesi: Aşkın Sıradanlığı (Fatma Üçler Topçu),  Vatan Kurtaran Şaban (M. Taner Çelik);Deneysel Tiyatrodan Bir Örnek: 4.48 Psikozla İçsel Yolculuk (Hayrünnisa Kuşkaya Günel), Başarıyla Kotarılmış Bir Aile Dramı: Limonata (İhsan Ata), Tiyatro Ölür mü? Tiyatro Oyunevi’nden “Tiyatro Öldü” (Ezgi Deniz Alpan),  söyleşi: Funda İlhan’la Söyleşi: Tiyatro “Nefes” Demek (Ayşegül Yıldız); inceleme: Arşivhanemden: Üsküdar’a Giderken Tiyatro (Ömer Öztürk); Venedik Taciri (Fırat Yumun), Tiyatroda Işık Sanatı (Emre Satı), deneme: Oyuncuya Notlar XII: İNSAN (Okday Korunan). Meral Kaya’nın derlediği kısa haberlerle birlikte, seçtiği “güncel” bildirileri de okuyabileceğiniz Yeni Tiyatro Dergisi’nde, ayrıca Yavuz Yılmaz’ın, Bora Elber’in ve Anıl Kocaoğlu’nun objektifinden yansıyan gala görselleri de görülmeye değer.

Şimdiden herkese iyi okumalar ve iyi seyirler dileriz.

Yeni Tiyatro Dergisi, okurlarından gelen yoğun istekler sonucunda Kasım 2009’daki 13. sayısından itibaren “aylık” olarak çıkıyor ve daha önce “2 ayda bir” verdiği “Oyun Kitabı Ekleri”ni, “her ay” verip aksatmamak için “ABONE KAMPANYASI” başlatmış bulunuyor. Yeni Tiyatro Dergisi bugüne kadar 31 oyun kitabını (yaklaşık 41bin kitabı) okurlarına ücretsiz armağan etmiştir. “Ekonomik Krizi Aşma Kampanyası”na dönüşen bu “kampanya” 2012 yılında da tiyatro “dostları”nın ilgisini bekliyor.

2012’de 30 kente ve “500 Aboneye” ulaşmayı hedefleyen Yeni Tiyatro Dergisi, Mayıs 2012 itibariyle “24 kent”, “14 ilçe” ve “12 ülke”ye ulaşmış bulunuyor.

Yeni Tiyatro Dergisi satış yerleri:

İstanbul; Mephisto Kitabevi (Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Kadıköy), Beyoğlu Pandora Kitabevi, Beyoğlu Simurg Kitabevi, Tünel Robinson Crouse Kitabevi, Mis Sokak Semerkant Kitabevi,  Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Seyhan Müzik, Kadıköy Penguen Kitabevi, Kadıköy İmge Kitabevi, Kadıköy Khalkedon Kitabevi, Kadıköy-Beşiktaş İskelesi Karşısı Gazete Bayileri, Kadıköy İskelesi Karşısı Konservatuvar Önü Gazete Bayisi,  Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Basın ve Halkla İlişkiler. Kitapsan (Ankara Cad. F.Kerim Gökay İşhanı No:31/4-5 Cağaloğlu), Eminönü Çemberlitaş Bulunmaz Tiyatro. Üsküdar İskelesi Kurt Gazete Bayisi. Üsküdar Bağlarbaşı Gazete Bayisi.
Ankara; Dost Yayınları ve Kitabevi, Turhan Kitabevi ve İmge Kitabevi.
Kocaeli; Kolordu Nurkan Kitabevi , Çağdaş Kitabevi, Belsa Fırat Kitabevi; Kocaeli B. B. Şehir Tiyatrosu Gişesi, Hereke Gazete Bayisi (Mehmet Cengiz); Dafne Kültür Merkezi (Alternaiv Kültür Merkezi: 50. Yıl İÖO Karşısı İZMİT)
İzmir; KİTAPSAN (Kıbrıs Şehitleri Cd., No:18, Alsancak), KİTAPSAN (Saray İşhanı Konak), Kemeraltı Duvar Kitabevi (853 Sk., No: 13, P. 10), Karşıyaka PAN Kitabevi(Çarşı Tiyatro Sokağı), Menemen Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler, Bornova BTA Sahnesi (Dumlupınar Cad. No: 42/A Özkanlar BORNOVA-İZMİR)  TEL: 0 232 347 36 26, Baki Kurt (GSM: 0 534 224 41 16)

Kayseri; Av. Hülya Göktaş. Türkay İş Merkezi, Kat: 5, No: 34, Hukuk Bürosu, Kocasinan-Kayseri
Sakarya; Xir Kitabevi, Değişim Kitabevi.
Bursa; Heykel Sönmez İş Sarayı Girişi Bursa Kitapçısı, Bursa DT Gişesi.
Erzurum; Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü, Kitap Sarayı.
Trabzon; Özlem Şahin, Şehir Tiyatrosu, Trabzon DT Gişesi.
Gaziantep; İhsan Ata, Seyir Tiyatrosu Oyuncuları;

Hatay; Vejdi Koçak, Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu.
Eskişehir; Adımlar Kitabevi.

Amasya; Öğr. Gör. Alattin Özgen, Amasya Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu.

Niğde; Öğr. Gör. Lokman Zor, Niğde Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü.

Ordu; Öğr. Gör. Hakan Alkan, Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı.

Diyarbakır; Uğur Çınar, Devlet Tiyatrosu, Kültür Sarayı, Yenişehir.

Ağrı; Zübeyr Cinisli, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Eğitim Fakültesi.

Edirne ve Tekirdağ; Erdoğan Eğmen, Edirne Halk Eğitimi Merkezi.

Mersin; Kitapsan, Kültür Merkezi Yanı, No:52/A 1-2-3 Merkez

Adana; Kitapsan, Huzurevleri Mah. 80.Yıl Bul. No:18 Çukurova

Konya; Kitapsan, M1 Tepe Real Alış-Veriş Merkezi No:55-58

Antalya; Hüsamettin Oğuz. Tel: 0533 352 69 19

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.