2012 Çocuk Tiyatrosu Ödülleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İlk kez geçtiğimiz yıl ASSITEJ Türkiye Merkezi ve Sahne Dergisi işbirliği ile verilen “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri”nin bu yılki sahiplerini belirlemek için 12 Haziran 2012 Salı günü yapılan Jüri toplantısı sonucu ödüller belirlendi. Hayati Asılyazıcı, Prof. Dr. Hülya Nutku, Doç. Dr. Tülin Sağlam, Dr. Nihal Kuyumcu, M. Nurkut İlhan,  T. Murat Demirbaş ve Dr. Servet Aybar’dan oluşan jüri üyeleri toplam 28 oyunu inceleyerek 12 dalda ödül verdi. Jüri üyeleri, bu yıl ilk kez “Onur Ödülü”nü kategoriler arasına ekleyerek çocuk tiyatrosu alanında bilimsel araştırma ve yayınlarıyla bu alanın gelişimine önemli katkılar sunan Prof. Dr. Sevinç Sokullu’ya “Jüri Onur Ödülü” verilmesine karar verdi.

Başvuru esasına göre değerlendirilen ödüller için bu yıl Türkiye genelinden 22 topluluk 28 oyunla başvuru yaptı. Başvuran topluluklar arasında Gençlik Tiyatrosu alanında yalnızca iki oyun yer alırken; 26 oyun Çocuk tiyatrosu başlığında değerlendirildi. Ülkemizdeki Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nun gelişimine katkı sunmak, çocuklar ve gençler için yapılan tiyatronun bir sanat alanı olarak algılanması gerekliliğine vurgu yapmak, bu yönde çalışan sanatçılara ve araştırmacılara destek vermek amacı ile verilen ödüller, sadece bu alana özgü en geniş kapsamlı ilk ödül olma özelliğini taşıyor.

Ödüller 2012-2013 tiyatro sezonu içinde daha sonra duyurulacak bir tarihte Ankara’da yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

En İyi Yapım:  “Lahana Sarma” Tiyatro Tem
En İyi Reji: Ali Eyidoğan “Küçük Kara Balık”  Eskişehir BBŞT
En İyi Erkek Oyuncu: Kemal Aydın Sezgin “Kurbağa Prens” Zorlu Çocuk Tiyatrosu
En İyi Kadın Oyuncu: Zeynep Sevi Yılmaz “Kurbağa Prens” Zorlu Çocuk Tiyatrosu
En İyi Özgün Müzik: Can Atilla “Güzel ve Çirkin” Konya DT
En İyi Kostüm: Şirin Dağtekin Yenen “Sihirli Hediyeler” İstanbul DT
En İyi Işık: M. Kemal Gürgün “İki Kova Su” İzmir DT
En İyi Dekor: Çağda Çitkaya “Davul, Gitar ve Bavul” Tarla Faresi Tiyatrosu
Aytuğ Dereli “Güzel ve Çirkin” Konya DT
En İyi Çevre Tasarımı: Adriana Aneva “Bak Ne Kadar Kolay” Uçan Eller Kukla Evi
En İyi Metin: Teodora Popova “Yalnız Değilsin” Uçan Eller Kukla Evi
Jüri Özel Ödülü: Mustafa Mutlu
Jüri Onur Ödülü: Prof. Dr. Sevinç Sokullu

Assitej

Paylaş.

Yanıtla