BGST “Karşılaşmalar”ı Sahneledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) sanatçılarının yeni oyunları Karşılaşma(lar)’ın 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamındaki ilk gösterimi 29 Mayıs 2012’de, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde gerçekleşti.

Metni BGST Tiyatro Boğaziçi’ne ait olan, tek perdelik ve yaklaşık 105 dakikalık oyunda, sanatsal çalışmalarını profesyonel olarak sürdüren ya da başka işlerde çalışan 22 dansçı/oyuncu ile 4 müzisyen sahne aldı. Metin düzenlemesi, müzikal düzenleme ve icra, koreografi, reji çalışması, dekor, kostüm, aksesuar, görüntü, ışık, ses sistemi, İngilizce çeviri gibi birçok alanda BGST üyelerinin çalıştığı oyunun proje danışmanlığını ise Ömer F. Kurhan ile Metin Göksel üstlenmişti.

Oyun, üç kardeşin kesişen hikâyeleri etrafında, Türkiye’de son on yıldır yaşanan toplumsal dönüşüme, bu dönüşümün farklı kesimlerden insanlar üzerinde yarattığı kırılmalara ve çelişkilere odaklanıyordu. Farklı kuşaklardan BGST üyelerinin ekip çalışmasıyla hazırladığı oyunda; endişeli modernler/laik(çi) kesim ile yükselen İslami burjuvazi arasındaki iktidar mücadelesi temel alınmakla birlikte; emek alanındaki hak ihlallerine, sol harekete, Kürt sorununa, son 1 Mayıs eylemi ile devrimci İslam hareket(lenmes)ine kadar birçok  konuya değiniliyordu. BGST’nin 90’lı yılların ortalarından itibaren sürdürdüğü, dans-müzik-tiyatro alanlarında çalışma yürüten sanatçıları bir araya getiren ortak prodüksiyon geleneğinin bir devamı olan oyunda, kolektif üretim çabası öne çıkıyordu.

Karşılaşma(lar), festival kapsamında 30 Mayıs Salı günü saat 20.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ikinci kez sergilendi. Ayrıca 9 Haziran Cumartesi günü, saat 19.00’da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

BGST Organizasyon:

Web: www.bgstorganizasyon.com
E-posta: info@bgstorganizasyon.com
Telefon: 0212 251 19 43, 0537 500 24 91 (Duygu Dalyanoğlu)

Mimesis Haber / Berna Kurt

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.