Ankaralı Sanatçılar Nöbette

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları’nın özelleştirilmesi ve Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliğini protesto etmek için İştisan, TODER, TOBAV, DETİS ve Oyuncular Sendikası gibi kuruluşların organize ettiği Sanat Maratonu bugün sonlanıyor. 16 Haziran Cumartesi günü başlayan, tiyatro, dans, müzik, şiir dinletileri, söyleşiler, kısa film gösterilerinin yer aldığı etkinlikler gece gündüz devamlılığı nedeniyle bir ilk niteliği taşıyor.

Guinness takipte

Pek çok sanat meslek örgütünün, Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatrosu, Özel Tiyatrolar, üniversite topluluklarından sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen maraton, ayrıca Guinness gözlemcilerince de takip ediliyor. Tiyatrocuların bir diğer protesto eylemi ise Ankara ’da.

200 sanatçı sahnede

Sanat örgütlerinin bu akşam saat 21.00’de Kuğulu Park’ta düzenleyeceği ‘Bir Yaz Dönümü Sanat Gecesi’ adlı etkinlik programında, farklı sahne sanatlarından 200 sanatçı sahne alacak. Tiyatro şarkılarının, opera ve müzikallerden, müzikli tiyatro oyunlarından bölümlerin, modern dans, halk dansları, çoksesli koro, çocuk korosunun izleneceği gece solo türküler ile devam edecek. Gecenin finali ise opera konseri ile yapılacak. Çeşitli meslek örgütlerinin organize ettiği gecede AFSAD üyeleri de aynı alanda ‘Sahnelerden Fotoğraflar’ sergisi ile yer alırken canlı heykel performansları da geceye renk katacak.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.