Aspendos'ta 'Aşk ve Ölüm' Balesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale festivalinin bu yılki yabancı konukları arasında yer alan Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi; ilginç bir bale eserini izleyici ile buluşturacak.

Topluluk Dedekorkut Destanı’ndan uyarlanan ‘Aşk ve Ölüm’ balesini sahneleyecek. Eserin bestecisi ise Azerbaycan Kültür Eski Bakanı olan ve halen Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçiliği görevini yürüten müzisyen Polad Bülbüloğlu.

‘Aşk ve Ölüm’ 27 Haziran’da Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Eserde orkestrayı şef Pavel Klinichev yönetecek. Koreografisini Nadezhda Malygina’nın üstlendiği eserde, dekor tasarım Sergey Grachev, kostüm tasarım Igor Ivanov, ışık tasarım ise Alexander Gulaga imzasını taşıyor.

Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi’nin güçlü dansçı kadrosu ile sahnelenecek eserde, Elena Vorobyeva ‘Baycan’, Maksim Klekovkin ‘Azer’, Denis Zayntdinov ‘Yalıncık’, Aliya Muratova ‘Ölüm’, Nikita Moskalets ‘Gazan-Han’, Sergey Krashchenko ‘Melik Han’ ve Elena Soboleva ‘Baş Cariye’ rolüyle izleyici karşısında olacak.

Haber 7

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.