"Avrupa'dan Yeni Oyunlar" Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Almanya’nın Wiesbaden ve Mainz kentlerinde gerçekleşecek Neue Stücke Aus Europa/Avrupa’dan Yeni Oyunlar festivali 14 Haziran’da başladı. 24 Haziran’a kadar devam edecek festivale Türkiye’den İBBŞT’nin “Surname 2010” ve Krek Tiyatro’nun “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” oyunları katılıyor. 25 farklı ülkeden ve dilden 31 oyunun yer aldığı “Neue Stücke Aus Europa” çağdaş tiyatro metinlerinin kendi orijinal dillerinde sahnelendiği en büyük uluslararası festival olma özelliğine sahip. Yazarların ve metinlerin merkezde olduğu festival boyunca oyunlar haricinde tartışma platformları, atölyeler, yazarlar tarafından verilecek dersler, okuma çalışmalarının yer alacağı bir dizi yan etkinlik de gerçekleşecek.

1992-2002 yılları arasında 2 yılda bir Bonn Bienali/Avrupa’dan Yeni Oyunlar adı altında gerçekleşen festival bugün tanınan pek çok oyun yazarının oyunlarının ilk kez sergilendiği zemin oldu. Umut vadeden yeni yazar ve yönetmenlerin tanınmasına katkı sunan festival 2002’den beri iki yılda bir Rhein-Mainz bölgesindeki çeşitli sahnelerde gerçekleşiyor. 1992’den beri Türkiye’den festivale katılan tiyatrocular arasında Mahir Günşiray, Berkun Oya, Genco Erkal, Nesrin Kazankaya, Yeşim Özsoy Gülan, Şahika Tekand, Berkun Oya yer alıyor.

Festivalin sanatsal altyapısı 41 Avrupa ülkesinden tanınmış oyun yazarları tarafından destekleniyor. Türkiye’den Özen Yula’nın da aralarında bulunduğu yazarlar, festivalin sanat yönetmenlerine festivalin ruhuna uygun oyunlar tavsiye ediyor ve bilgi akışı sağlıyorlar.

Festival programına ulaşmak için: http://www.newplays.de/index.php?page=events&content=events_program&language=en_EN

Sezin Gündoğan / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.