Başbakan Bu Tiyatroyu Çok Sevecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kayı Boyu’nun Anadolu’ya gelişinden Osman Gazi’nin vefatına kadarki dönemin modern dans ve otantik müziklerle anlatıldığı “Şahin’in Yurdu: Osmangazi” isimli oyun, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

2011-2012 sezonu boyunca birbirinden güzel oyunlarla Bursalılarla buluşan Osmangazi Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun, tam not aldı. Kalabalık kadrosuyla dikkat çeken oyunda kullanılan kıyafetler ve aksesuarlar da büyük beğeni topladı. Zaman zaman duygulandıran oyunda, özellikle Bursa kuşatmasının anlatıldığı sahnelerde coşku doruğa ulaştı. Nurdan Özgür’ün kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Bora Özkula yaparken koreografisini İbrahim Ulutaş üstlendi. Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sanat Toplulukları’nın da destek verdiği oyuna Halk Oyunları ve Tasavvuf Müziği Topluluğu, mehter takımı ve Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Sema Grubu’nun üyeleri de renk kattı. Yaklaşık 2,5 saat süren oyunun bitmesiyle birlikte salonu dolduran yüzlerce seyirci, ekibi dakikalarca ayakta alkışladı.

Yeni sezonu ekim ayında açmaya hazırlanan Osmangazi Belediye Tiyatrosu Kanaviçe, Duvarların Ötesi ve Şahin’in Yurdu: Osmangazi oyunlarıyla Bursalılarla buluşmaya devam edecek.

Focus Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.