Bilkent Üniversitesi Tiyatro Günleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilkent Üniversitesi’nin Ankara’da düzenlediği “Tiyatro Günleri” festivaline biri yurt dışından 12 üniversite katıldı. Atatürk Üniversitesi sahnelediği oyunlar ile dikkat çekti.

Bilkent Üniversitesi’nin Ankara’da düzenlediği “Tiyatro Günleri” festivali tamamlandı. Festivale, biri yurt dışından 12 üniversite katıldı. Gruplar 19 farklı oyunla sahne alırken, Atatürk Üniversitesi’nden katılan tiyatro ekibi 3 farklı oyun ile sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir tarafından gerçekleştirilen “Metinden Sahneye Temrinler” adlı proje kapsamında hazırlanan üç tiyatro oyunu, “Ada”, “Uçurtmanın Kuyruğu” ve “Hayvanat Bahçesi Öyküsü” seyirciler ve tiyatrocular tarafından beğeniyle karşılandı.

Oyunların yönetmenliğini de yapan Aydemir, festivalde, ekip olarak ciddi bir başarı gösterdiklerini belirtti. Aydemir, “Bilkent Tiyatro Günleri adlı etkinlik hem öğrencilere özgüven kazandırdı hem de Atatürk Üniversitesi’nin tanıtımına katkı sağladı” dedi.

Festivale Atatürk Üniversitesi’nin yanı sıra Bilkent, Hacettepe, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Anadolu, Uludağ, Süleyman Demirel, Konya Selçuk, Çanakkale Onsekiz Mart, İstanbul Aydın Üniversitesi ile Letonya’dan bir üniversite katıldı.

HaberX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.