Bosna'yı 3 Dilde Tiyatroyla Anlattılar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bosna Hersek’te Türk girişimcilerince 2004’te açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) öğrencileri, Bosna Hersek’teki yaşamlarını, 3 dilde hazırladıkları tiyatro gösterisiyle anlattı

Boşnak Kültür Merkezi’nde sahnelenen; Türkçe, Boşnakça ve İngilizce 3 bölümden oluşan “Kako ne može (Nasıl olmaz)” adlı tiyatro gösterisini çok sayıda davetli izledi.

Cases Club üyeleri ve Mavi Kelebek Erkek Yurdu öğrencileri tarafından hazırlanan oyunda öğrenciler, “Bosna Hersek’te Türk öğrenci olmak, Boşnakça konuşmayı öğrenmek, aşk, evlilik” gibi konuları mizahi bir üslupla dile getirdi. Öğrenci yaşamına dair birçok konunun işlendiği tiyatro gösterisi, çoğu zaman salondakileri güldürürken, zaman zaman da duygusal anlar yaşattı. Öğrenciler, gösterinin sonunda davetlilerce uzun süre ayakta alkışlandı.

Tiyatro gösterisine, Saraybosna’da yaşayan Türklerin yanı sıra farklı üniversitelerden de çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

IUS’TAN EN BAŞARILI 20 LİSE ÖĞRENCİSİNE BURS

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ayrıca, Bosna Hersek’te yüksek öğretimi geliştirmek ve IUS’ta eğitim almak isteyen gençlere destek vermek için ülkenin en başarılı 20 lise öğrencisine burs verdi.

Burs törenine katılanların arasında, Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Fahrudin Oruçeviç, Bosna Hersek’in Bihaç, Travnik, Zenitsa, Tuzla gibi şehirlerinden gelen okul müdürleri, Bosna Hersek’te görev yapan diplomatlar, yerel yöneticiler, Türk kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve bazı üniversite yetkilileri de yer aldı.

Haberturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.