Broadway'de 'Kan Davası'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yazar Yakup Almelek’in ”Kan Davası-Blood Feud” adlı eseri, New York’ta Off Off Broadway Abingdon Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Amerikalı tiyatro yönetmeni Annie Ward tarafından sahneye konan oyunda, Amerikalı ve İngiliz tiyatroculardan oluşan ”The Complete Theatre Company” adlı tiyatro grubu eseri başarıyla yorumladı.

Kan davasına dayalı bir olayı anlatan ve kan davasının anlamsızlığını, mutlaka ortadan kalkması gerektiğini dile getiren oyunda başroldeki Derin karakterini Tom Vickers, Suzan’ı Rachel Loebs, Musa Amcayı John Mulcahy, Meryem’i Rosalind Ashford, Kemal’i David Woodrow ve Ali’yi Vincent İngrisano canlandırdı.

Daha önce ”İş Adamı” ve ”Uyanış” adlı tiyatro oyunları da Broadway’de sahnelenen ancak bu sefer oyununu izlemeye New York’a gelemeyen Yakup Almelek, İstanbul’dan yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin halen önemli bir sorunu olan kan davasının kesinlikle çözülebileceğini, ancak bu çözümün sabırla aranması gerektiğini belirtti.

Dünya prömiyerinin 30 Mayıs’ta yapıldığı Kan Davası, Abingdon Tiyatrosunda bugün son kez New Yorklu tiyatroseverlerle buluşacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.