Bursa'da Şehir Tiyatrosu Yaz Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi ŞehirTiyatrosu, ‘HerYerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro’ projesikapsamında ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı oyununu, ilk olarak 13 Haziran Çarşamba günü Nilüfer İrfaniye’de sahneleyecek.

Tiyatroya gitme olanağı bulamayan çevre ilçe ve yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatroyla tanıştırmak, kent merkezi ile merkeze uzak yerleşimler arasındaki kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında bu yıl ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı geleneksel seyirlik sergilenecek. Geçen yıl çevre yerleşimlerde sahnelenen 22 oyunla yaklaşık 9 bin izleyiciye ulaşan proje, bu sene de büyük ilgi görecek.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun Ramazan eğlencesinin dışına da çıkabileceği fikriyle çalışmalarına yön veren Şehir Tiyatrosu, geleneksel metinlerden yola çıkılarak derlenen oyunu E. Ertan Akman’ın yönetmenliğinde sahneleyecek. Ertan Akman, Tayfun Özeren, Bülent Uçar, Günay Güney, Eren Topçak, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Altuğ Görgü, Murat Liman, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, İpek Zeylan ve Ebru Ergüç’ün rol aldığı oyunda; Karagöz ile Hacivat ve onlarla birlikte temaşa sahnesine düşen Kavuklu, Pişekâr, Zenneler, Tosun, İbiş, Hokkabaz, Leyla ile Mecnun vatandaşlara neşeli yaz akşamları yaşatacak. Kanto ve şarkılarla da renklenecek olan oyunda, gölge oyunundan Yeşilçam filmlerine gönderme yapan ‘Leyla ile Mecnun’ uyarlamasına kadar geleneksel kültüre dair her renk bugünde can bulacak. Oyunlar, saat 21.00’de başlayacak.

HaberFX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.