Çiftlikte Hazırlık Sürüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CerModern Sanatlar Merkezi bünyesinde kurulan StüdyoCer, genel sanat yönetmeni Erdal Beşikçioğlu eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Konservatuar öğrencilerinden oluşan 16 kişilik ekip, Ekim ayında George Orwell’in romanından uyarlanan “Hayvan Çiftliği” isimli tiyatro eserini sahneleyecek.

Bir süre önce kurulan “StüdyoCer” çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konservatuar öğrencilerine ve mezunlarına, profesyonel oyunculuk hayatına atılmadan önce sahne deneyimi yaşatmak amacı taşıyan proje kapsamında, 16 kişilik ekip genel sanat yönetmeni Erdal Beşikçioğlu ve koreograf Binnaz Dorkip eşliğinde provalarını sürdürüyor. George Orwell’in kitabından uyarlanan “Hayvan Çiftliği”, Ekim ayında sahnelenecek. Yaklaşık üç aydır çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Erdal Beşikçioğlu, haftanın altı günü, günde yedi saat çalışarak eseri hazırladıklarını dile getirdi. Beşikçioğlu, daha önce birçok kez uyarlanan Hayvan Çiftliği’ni, günümüz koşullarına göre tekrar yorumladıklarını ve sahneye taşıyacaklarını ifade etti. Orijinal eserdeki siyasi metinlerin ve hayvanların yüzyıl öncesine ait olduğunu anlatan Beşikçioğlu, bunların günümüz dönemine göre uyarlandığını aktardı. Erdal Beşikçioğlu, eserin oyuncu için iyi bir etüd imkanı sunduğunu da sözlerine ekledi.

Kitabın Konusu

Bir çiftlikte yaşayan hayvanların bir gün bir domuz tarafından kışkırtılmasıyla beraber yaşamları pahasına ortaya koydukları özgürlük mücedelesi ve bu hakka sahip olduktan sonra da aralarında ne gibi entrikaların döndüğü anlatılıyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.