Devekuşu Kabare Başlamadan Mahkemelik Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ı 20 yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesinde buluşturacak “Devekuşu Kabare” projesi daha başlamadan mahkemelik oldu.

On Yapım’ın sahibi organizatör ve yapımcı Murat Yıldırım, “Devekuşu Kabare” için yaptığı ödemelerin yerini bulmadığını, projenin gecikmesi nedeniyle mağdur olduğunu ileri sürerek dava açtı. Nisan ayında başlaması planlanırken başlangıç tarihi ağustosa atılan proje yüzünden maddi kayba uğradığını söyleyen Yıldırım, hem Tiyatro Kedi hem de Metin Akpınar hakkında şunları söyledi:

“Metin Akpınar ve Zeki Alasya, Devekuşu Kabare’nin 23 Nisan’da başlayacağını bir basın açıklamasıyla duyurdu. Bu açıklamadan sonra On Yapım şirketi olarak Metin Akpınar’ın önerdiği Tiyatro Kedi ile anlaştık. 15 gösterilik bir anlaşmaydı bu. Sonra Akpınar’a 100 bin lira nakit olarak ödedim. Ayrıca 50 bin lira da organizasyon için kendi ekibime verdim. Bir de genel olarak organizasyon için 100 bin liralık çek verdim. Bunların hepsini Metin Akpınar’ın bana verdiği talimatlar doğrultusunda yaptım. Ama hemen ardından Tiyatro Kedi’nin sahipleri Hakan ve İpek Altıner’in benden aldıkları paralarla o borçları ödediklerini öğrenince şoke oldum. Hemen 100 bin liralık çeki geri çektim, ödeme yapmayacağımı, sözlerinde durmadıkları için kendilerini dava edeceğimi belirttim. Çünkü beni hem maddi hem de manevi olarak zarara uğrattılar. Piyasada ticari itibarımı zedelediler. Zararımı karşılamaları gerekir. Hukuki işlemleri başlattık.”

Prodüksiyon yetişmedi

Tiyatro Kedi’nin sahibi Hakan Altıner ise Murat Yıldırım’ın suçlamalarıyla ilgili şunları söyledi: “Biz Devekuşu Kabare ile bir yapım ortaklığı yaptık. Ama kabarenin metni zamanında bitmediği için başlama tarihini ağustosa aldık. Murat Yıldırım bizi mahkemeye vermiş, şimdi hukuki süreç devam ediyor. Yani prodüksiyon yetişmedi, çalışmalar sürüyor. 23 Nisan’da olmadı, ağustosta yapacağız. Yazar kurulu çalışmaya devam ediyor.”

Medyatava

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.