Devletin Tiyatro Formülü: Cazip Emeklilik ya da Sözleşme

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın ardından Devlet Tiyatroları’nda (DT) yapılacak değişikliklere ilişkin son aşamaya gelindi. Seçenekler arasında tasfiye de var, emekliliğe özendirme de.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Özelleştireceğiz’ dediği DT’lere ilişkin hazırlık, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordineli bir şekilde yürüyor. Çalışmanın bu ayın sonunda Bakanlar Kurulu’na gelmesi öngörülüyor. Değişikliğin sadece DT’leri kapsamadığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını da içine alacağı belirtiliyor. İyimser bakış açısına göre bakanlık bünyesindeki sanatçıların emekli olmaları için teşvik paketi yürürlüğe girecek. Emekli maaş ve ikramiyelerinde artış  yapılacak. Boşalan kadrolar yerine sözleşmeli model getirilecek. Oyuna göre sanatçılarla sözleşme yapılacak.

Vatan Gazetesi’nden Volkan Yanardağ’ın haberine göre öasada karamsar bir olasılık da var. Buna göre, bakanlık bünyesinde bulunan tüm sanatçılar, belli bir süre zarfında tasfiye edilecek. Emeklilik teşviği yine yapılacak. Kurumların bünyesinde bulunan binalar, il özel idarelerine veya belediyelere devredilerek proje bazlı teşvikler sağlanacak.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.