Eskişehir Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Hazır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonda sahneleyeceği, 6 yetişkin oyunu ve 2 de çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 yeni projesini belirledi.

Türkiye’de faaliyet gösteren tiyatrolar ve tiyatro alanındaki sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu ortak toplantı sonucu, 2012-2013 tiyatro sezonu için “Yılın Tiyatro Teması” “Özgürlük” olarak belirlendi.

Belirlenen bu tema kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda Emanuel Robles’in “Özgürlüğün Bedeli”, Euripides’in “Troyalı Kadınlar”, Aziz Nesin’in “Toros Canavarı”, Dario Fo’nun “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü”, Sam Shepard’ın “Aç Sınıfın Laneti” ve Oktay Rifat’ın “Yağmur Sıkıntısı” adlı oyunlarını sahneleyecek.

Ayrıca Şehir Tiyatroları, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çocuk tiyatrosu alanında yeni bir çalışmayı hayata geçirecek. “Eskişehir’de Oyun İzlemeyen Çocuk Kalmasın” sloganı ile yola çıkılacak olan proje kapsamında, Eskişehir’deki tüm ilköğretim okullarına ulaşılarak, sezon içerisinde sahnelenecek olan yeni çocuk oyunlarına, Eskişehir’de öğrenim gören yaklaşık 50.000 öğrencinin katılımının sağlanması hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Basri Albayrak, “Ülkemizde faaliyet gösteren tiyatroların ortak kararı ile Yılın tiyatro teması “Özgürlük” olarak belirlendi. Biz Şehir Tiyatroları olarak, yeni sezon repertuarımızı oluştururken, toplum içindeki, aile içindeki ve bireyin kendi içindeki özgürlük kavramını irdeleyen ve sorgulayan metinleri önceleyerek repertuvarımızı oluşturduk. Bunun yanında, Çocuk Tiyatrosu Birimimiz, Açık Tiyatro Birimimiz ve Geleneksel Türk Tiyatrosu birimimiz yeni sezon oyunlarımızı zenginleştirmek ve Eskişehir seyircisine yakışır içerik ve yelpazede bir repertuvar oluşturabilmek adına, çalışmalarına başladı.

Eskişehirli tiyatro severleri dolu dolu ve renkli bir yeni tiyatro sezonu bekliyor” dedi.

Şehir Tiyatroları ağustos ayında “Toros Canavarı” ve “Troyalı Kadınlar” adlı oyunlarının provalarına başlayarak yeni sezon çalışmalarını sürdürüyor .

Pressturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.