Gezici Tır Tiyatrosu Yola Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin  2005 yılında başlattığı ve Türkiye’ye örnek olan Gezici Tır Tiyatrosu yeniden yollara çıkıyor. Gezici Tır Tiyatrosu yaz boyunca Kocaeli’nin köylerini dolaşarak toplam 40 farklı yerde “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunu sahneleyecek. Tır Tiyatrosu yarın 20 Haziranda yola çıktı  ve ilk oyununu Derbent Köyü’nde sahneledi.

ADIM ADIM KÖYLERİ DOLAŞTI

Bir tır kamyonunun dorsesinin tiyatro sahnesine dönüştürülmesiyle hayata geçirilen Tır Tiyatrosu bugüne kadar Kocaeli’nin köylerini adeta adım adım gezdi. Tiyatro bu sayede çeşitli nedenlerden dolayı tiyatroya gidememiş çocukları ve yetişkinleri tiyatro ile tanıştırdı. Tiyatro bu yaz döneminde yine yollarda olacak ve Kocaeli’nin toplam 40 ayrı yerinde perde açacak.

HAZİRAN AYINDAKİ DİĞER KÖYLER

“Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyun Haziran ayında seyircisi ile buluşmayı sürdürecek. Derbent Köyü’nde ilk gösterimin ardından oyun, 21 Haziran Perşembe Balaban Köyü, 22 Haziran Cuma Suadiye, 25 Haziran Pazartesi Karatepe Köyü, 26 Haziran Salı Avluburun Köyü, 28 Haziran Perşembe Ketenciler Köyü ve 29 Haziran Cuma günü ise Servetiye Köyü’nde aynı saatte sahnelenecek.

MELİH DÜZENLİ YÖNETİYOR

Sönmez Atasoy’un yazdığı ve herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille aktaran oyunun yönetmenliğini Melih Düzenli yapıyor. Yönetmen yardımcılığında Bülent Baytar, asistanlığında ise Çağrı Mengüç görev alıyor. Çevre düzenini Adnan Yılmaz ile Rona Topçuoğlu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, kostüm düzenlemesinde Veysel Çıracı,Z ışık tasarımda Cafer Yiğiter, ses tasarımında Mehmet Cebe’nin yer aldığı oyunda Ahsen Gül Ever, Cemal Aldiç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Özan rol alıyor. Oyuna bağlamasıyla Haluk Dolanbay eşlik ediyor.

TEMMUZ AYI PROGRAMI

Tır Tiyatrosu “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunla Temmuz ve Ağustos aylarında da Kocaelililerle buluşmaya devam edecek. Tır Tiyatrosu’nun Temmuz ayı programı şöyle:

02 Temmuz Pazartesi Tepecik Köyü
03 Temmuz Salı Doğantepe Köyü,
05 Temmuz Perşembe Yazlık Köyü
06 Temmuz Cuma Saraylı Köyü,
09 Temmuz Pazartesi Hasaneyn Köyü,
10 Temmuz Salı Hamidiye Köyü
12 Temmuz Perşembe Dereköy
13 Temmuz Cuma Yalakdere Köyü
14 Temmuz Cumartesi Kızderbent Köyü
Tır Tiyatrosu Ağustos ayında ise Derince, Körfez, Kandıra, Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca’da perde açacak.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.