İmamlar Tiyatro Oyunu Sahneledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kahramanmaraş Müftülüğü personeli ve din görevlilerinden oluşan tiyatro grubu, “Mus’ab Ağlarken” oyununu sahneledi.

Kahramanmaraş Müftülüğü personeli ve din görevlilerinden oluşan 14 kişilik tiyatro grubu, Gazipaşa’da “Mus’ab Ağlarken” oyununu sahneledi. Kahramanmaraş Belediye Tiyatrosu Sorumlusu Salman Kapanoğlu, Gazipaşa Düğün Salonunda sahnelenen oyun öncesi yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerinden bir tiyatro ekibi oluşturduklarını söyledi.

İmamların neler yapabileceğini, ne kadar sosyal kişiler olduğunu göstermek istediklerini anlatan Kapanoğlu, “Hocaların sadece kürsüden, minberden gönüllere seslenmediğini, tiyatro sahnesinden de gönüllere seslenebildiğini gösterdik” dedi. Kahramanmaraş’ta “Mus’ab Ağlarken” oyununu 11 kez sahnelediklerini dile getiren Kapanoğlu, ilk defa farklı bir ilde sahneye çıktıklarını kaydetti.

Devlet tiyatrolarının kapanması ile ilgili devlet sanatçılarını eleştiren Kapanoğlu, “Kültürümüz, tarihimiz, edebiyatımız, folklorumuz o kadar zengin ki, her gün farklı bir oyunu sahneye koyabilirsiniz. Ama sanatçılarımız çeviri oyunlarıyla sahneye çıktılar. Tarihi bir oyunla alay ettiler, bizleri küçük düşürdüler. Kendi bindikleri dalı kestiler” diye konuştu. Konuşmanın ardından tiyatro ekibi, Asrı Saadet döneminin anlatıldığı “Mus’ab Ağlarken” oyununu sahneledi. Oyunu Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa İlçe Müftüsü Ahmet Bayer ile çok sayıda vatandaş izledi.

Risalehaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.