Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları’nın kapatılmasına yönelik söylentilerin devam ettiği bir bugünlerde, Kadıköy Belediyesi aynı yıl içerisinde ikinci kez çocuk tiyatrosu festivali düzenliyor.
Bu festivali diğer festivallerden ayıran en büyük özellik ise Külkedisi, Sinbad ve Susam Sokağı gibi 80 ve 90’lı yılların masal ve televizyon kahramanlarının sahneye inmiş olması…
Selamiçeşme Özgürlük Parkında yer alan amfi tiyatroda 11 Haziran tarihinde perde diyecek olan festivalde çocuklar, daha önce kendilerine hayal gibi uzakta olan oyun kahramanlarını bu defa yakından izleme imkanı yakalayacak.
DÜNDEN BUGÜNE SUSAM SOKAĞI
Çocuklar bir gün Külkedisi’ni karşılarında görecek, bir başka gün ise Sinbad’ın maceralarını seyredecek. Kapanış gününde ise TRT’nin efsane çocuk programlarından Susam Sokağı seyirciyle buluşacak. Üstelik bu Susam Sokağı, geçmiş yılların ruhunu yansıtıyor. O yıllardan bu yana, Susam Sokağı’nda oynayan çocuklar büyüdü ve sokağı yeniden seyirciyle buluşturmaya başladı. Oyunun Yazar Yönetmeni Volkan Taha Şeker ve başrol oyuncusu Ata Şahin yıllar sonra yeniden aynı ruhu Kadıköy’de yansıtmak için 26 Haziran’da sahnede olacak.
SIRADA TAŞ DEVRİ VAR
İstanbul Üniversitesi Mavi Kumpanya ekibinin Yönetmeni Volkan Taha Şeker, Kadıköy seyircisinin Susam Sokağı’ndan geçerken uzun yıllar akıllarda kalan Minik Kuş, Kurabiye Canavarı, Edi, Büdü ve Tahsin Usta gibi karakterleri de izleyebileceklerini belirterek, Kadıköy seyircisi için sürprizlerinin devam edeceğini, bir sonraki festivalde ise Münih Tiyatrosu ile birlikte Taş Devri filmini oyunlaştırıp sahneleyeceklerini belirtti.
Bu arada 11. Kadıköy Çocuk Festivali’ne 11 ekip katılacak. Festivalde 110’u aşkın sanatçı Kadıköy seyircisi ile buluşacak.

Paylaş.

Yanıtla