Kadıköy'de Sanat Sokağa Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaz mevsiminin gelmesiyle Kültür Merkezleri etkinliklerini sonlandırırken Kadıköylüler, müzik ve sanat dolu günleri sokak da yaşamaya devam edecekler. Kadıköy Belediyesi’nin 16 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği “Doya Doya Sanat” günleri kapsamında 15 ayrı noktada 100 farklı etkinlik düzenlenecek.

Kukla gösterisinden, müzik dinletisine, canlı heykel performanslarından dans şovlarına, tiyatrolara kadar birçok sanat etkinliğini Kadıköy’ün sokak, cadde ve parklarına taşıyacak olanKadıköy Belediyesi, haziran-temmuz-ağustos aylarında Kadıköylüleri yine sanatın her dalıyla buluşturmaya devam edecek. Başta Kadıköy Çarşı, Fenerbahçe Parkı, Özgürlük ve Kriton Curi parkları olmak üzere 11 Parkta sanat etkinliği düzenleyen Kadıköy Belediyesi, Süreyya Operası önü, Bağdat Caddesi ve Noter Sokak ta da sanatı sokağa taşıyacak.

15 Ayrı noktada 100 ayrı etkinliğin düzenlendiği Doya Doya Sanat etkinlikleri, her gün saat 19.00 da başlayacak.

16 Haziran-26 Ağustos tarihlerinde Doya Doya Sanat etkinliklerini gerçekleştirecek 7 grup:

TRİO AMOR

Geçmişten günümüze bilinen aşk şarkılarını enstrümantal seslendirerek izleyicisine unutulmaz dakikalar yaşatan grup, oldies, napoliten, tango gibi müzik türlerinde repertuarında bulunduruyor.

GRUP NAPOLİON

Grup Napolion, dans gösterileri, birçok yerli yabancı sözlü şarkılardan oluşan geniş repertuarı büyük ilgi toplayacak.

HİKÂYELER VE ENSTÜRMANLAR

Bremen Mızıkacıları hikâyeleri edebiyatındaki Bremen Mızıkacıları hikâyesinin enstürümanların tanıtılmasına uyarlanarak çocuklara yönelik eğitim amaçlı yapılacak bir etkinliktir. 4 kişiden oluşan küçük orkestra ve bir tiyatro sanatçısı ile hikâye kahramanlarını orkestrada bulunan enstrümanlara uyarlayarak canlandırdıkları hayvanların seslerini çıkartarak çocuklara oldukça eğlenceli ve eğitici bir etkinlik yapılacaktır.

LİTTLE BAND

2009’da Kayhan Doğan tarafından kurulan Little Band müzik grubu, Latin, caz, Blues parçalar seslendiriyor. Grup, müzik performansının yanı sıra dans gösterileri ve perküsyon atölyeleriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

ELİM SENDE KUKLA TİYATROSU

Çocukların oyun arkadaşı, dert ortağı, eğlence aracı, kendini ifade yolu olan oyuncakların bir türevini, kuklaları kullanarak onlara ulaşmayı hedefliyor. “Yalancı Yalancı” adlı oyunda Yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğu anlatılıyor.

VIP QUARTET Klasik Müzik repertuarındaki bilinen ve sevilen eserleri dinleyici ile buluşturan grup, klasik müziği halka sevdirmek, dinleyenlere unutulmaz  bir müzik ziyafeti yaşatacak bir program ile Kadıköy halkıyla buluşacak.

CANLI HEYKEL Süreyya Operası önünde gerçekleştirilecek olan Canlı heykel performansları da Kadıköylülerin ilgisini çekecek.

Tarih: 16 Haziran-26 Ağustos 2012
Saat: Tüm etkinlikler Saat: 19.00’da başlayacaktır.
Yer: Bağdat Caddesi, Bahariye Caddesi, Çamlık Parkı, Çınar Parkı, Defne Parkı, Dostluk Parkı,Fenerbahçe Parkı, Koşuyolu Mahalle Evi, Koşuyolu Parkı, Kriton Curi Parkı, Moda Parkı, Noter Sokak, Özgürlük parkı, Tarihi Çarşı, Zübeyde Hanım Parkı ve Süreyya Operası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.