Maya Sahnesi 2011-2012 Sezonunu Kapattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2011 Şubat ayında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun (BGST) ev sahipliğinde yeniden açılan, o günden beri BGST Tiyatro Boğaziçi’nin yanı sıra pek çok farklı tiyatro ve performans grubunun ürünlerini sergilemesine olanak tanıyan Maya Sahnesi Mayıs ayında 2011-2012 sezonunu kapattı. BGST Tiyatro Boğaziçi’nin hem kendi oyunlarını düzenli sergileyebilmek hem de sahne sıkıntısı yaşayan grupların seyirciyle buluşmasına kısmen de olsa olanak sağlamak amacıyla işletmeye başladığı Maya Sahnesi’nde sezon 15 Ekim 2011’de açılmıştı.

2011-2012 sezonu boyunca Maya Sahnesi’nde:

– 30 grup birbirinden farklı 41 oyunu 187 kez sahneledi.

– 187 oyun toplamda 9249 seyirciye ulaştı.

– Tiyatro izleyicisine cüzi bir ücret karşılığında düzenli oyun izleme imkanı sunan, aylık ve sezonluk olarak iki kategoriye sahip Mayakart uygulamasından toplam 439 seyirci yararlandı.

– Özellikle konservatuvar öğrencilerinin tercih ettiği aylık Mayakart ile seyirciler bir ayda birbirinden farklı 12 ila 18 oyun izleme imkanı buldu.

– BGST’li eğitmenler tarafından sezon boyunca verilen temel oyunculuk ve temel ritim atölyesi eğitimlerine düzenli olarak 20 katılımcı devam etti.

– Kukla Festivali, Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri gibi etkinliklere mekan sağlayan Maya Sahnesi, tiyatro salonunun yanı sıra fuayesiyle de bir performans mekanı olarak kullanıldı.

– Burç İdem Dinçel, Cevat Çapan, Metin Boran, Süreyya Karacabey ve Tahsin Yücel’in katılımıyla “Tiyatroda Eleştiri” paneli gerçekleşti.

– Ahmet Akşit, Peri Efe, Sertan Batur, Çetin Sarıkartal’ın katılımıyla “Gelenekselin Dönüşme Sürecinde Türkiye’de ve Yunanistan’da Gölge Oyunu” paneli gerçekleşti.

– Adnan Özer, Atilla Birkiye, Hakan Gerçek’in katılımıyla “Cemal Süreya” söyleşisi gerçekleşti.

– Yunanistan gelen Karagöz ustaları Ioannis Chatzis ve Anastasia Gkenidou “Karagiozis” gösterisi sergilediler.

– Özel Zoğrafyon Rum Lisesi’nin öğrencileri 27 Mart’ta “Eleni’den Mektuplar” oyununa konuk oldular.

– 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında kadın oyunları sahnelendi.

– Ücretsiz etkinliklerle yaklaşık 400 kişi Maya Sahnesi’ne konuk oldu.

– Barış İçin Sanat Girişimi, Van’ı Terk Etmiyoruz İnisiyatifi, LGBT Aileleri İstanbul Dayanışma Grubu (LİSTAG) gibi yapıların basın toplantılarına mekan sağladı.

– LİSTAG Benim Çocuğum belgeseline, Van depremine yardım sağlamak amacıyla dayanışma oyunları oynandı.

BGST Tiyatro Boğaziçi sezon boyunca 6 oyunuyla yalnızca Maya Sahnesi’nde toplam 71 kez seyirci karşısına çıktı: Eleni’den Mektuplar, Bir Kadın Uyanıyor, Moliere Efendi, Selam Sana Shakespeare, Otobüs, Yeni Bir Hayat İçin. Bu oyunlar toplam 3089 seyirciye ulaştı.

BGST Dansçıları sezon ortasında çıkardığı U.C.B isimli dans gösterisi ile toplam 8 kez seyirci karşısındaydı. Gösteri 410 kişi tarafından izlendi.

BGST haricinde 2011-2012 sezonunda Maya Sahnesi’nde oyun sergileyen gruplar toplam 5750 seyirciye ulaştı; gruplar ve oyunları şu şekilde:

4.48 Psikoz” / Tiyatro POT; A4 / Tiyatro Hal; Alem Buysa Kral Übü / Tiyatro Tem; Bay ve Bayan Makbet / TİYATRONAR; Bize Masal Anlatmayın / Anadolu Kültür Diyarbakır Sanat Merkezi; Can / Tiyatro Kumpanyası; Cimri / Tiyatro Mola; Dış Ses / Arka Bahçe Oyuncuları; Eleman Aranıyor / Avamgarde Tiyatro; Ford Mach 1 Bağdat Caddesi’nde / Bilsak Tiyatro Atölyesi; Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldu / Tiyatro Baykuş; Geri Çekilen Dünya / Atölye Tiyatro Topluluğu; Hastalık Hastası / Timis; Hikayeden Memurlar / Tiyatro BeReZe; Kahvede Şenlik Var / Karmadrama; Kayıp Eşya Bürosu / Tiyatro BeReZe; Kökler / Karmadrama; Küçük Bir Kukla Süiti / TRUP; Labirentler / Boş Sahne; Lahana Sarma / Tiyatro Tem; Masanın Altında / Kadıköy Sanat Tiyatrosu; Meymenetsiz Musibet; Onur Sermik Tek Kişilik Gösteri; Sel / Tiyatro Güzel Şey; Sen Olmak Nedir? / Tiyatro Halt; Şehir / Kadıköy Sanat Tiyatrosu; Troyalı Kadınlar / TAL (Tiyatro Araştırma Laboratuvarı); Üstü Kalsın / tiyatrogerçek; Van Gogh / tiyatrogerçek; Varolmayan Ayşe’nin Muhteşem Maceraları / Bab-ı Tiyatro; Yüksek Derece / gnlev; Zenciler / Dip Sahne; Zorla Evlenme / Bitakım Oyuncular

Maya Sahnesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.