Kültür Bakanlığı "Yanlışlığı" Fark Etti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nden Erol Sönmez, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’ni arayarak Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi’ne yönelik engelleme girişiminden dolayı özür diledi.

B.Ü. Yayınevi Müdürü Ergün Kocabıyık’tan aldığımız bilgiye göre Sönmez konuyla ilgili üzüntülerini dile getirerek Baskil İlçesi Halk Kütüphanesi yetkilisinin dergiye yönelik tavrından Genel Müdürlük olarak haberdar olmadıklarını ve bu tavrı onaylamadıklarını belirtti. Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü olarak yılda 200’den fazla dergiye abone olduklarını ve hiçbirinin içeriğine karışmadıklarını ekleyerek, kendi bünyelerinde çalışan bir görevlinin yarattığı sıkıntıdan ötürü BÜ Yayınevi’nden özür diledi.

Genel Müdürlüğün bilgisi dışında kurum adına böyle bir yazı gönderilmesinin Elazığ Valiliği tarafından araştırılmasını talep ettiklerini söyleyen Sönmez konuyu Genel Müdürlük olarak takip ettiklerini belirtti.

Sezin Gündoğan / MİMESİS

Paylaş.

1 Yorum

  1. Alparslan Tarih:

    Elazığ halkı olarak Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Sönmez’e Teşekkür Ederiz…

Yanıtla