Modern Dansın Prensinden 'Haydarpaşa' Yorumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyaca ünlü dansçı Patrick de Bana, Shaman Dans Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘İstanbul’ gösterisinin içindeki ‘Haydarpaşa’ bölümünün koreografisini üstlendi.

Yönetmenliğini Carlos Sauro’nun yaptığı ‘Fadolar’ filminin baş dansçısı Patrick de Bana, İstanbul’da! Modern dansın en gözde temsilcilerinden biri olan Bana’nın geliş nedeni; Shaman Dans Tiyatrosu’nun sahneleyeceği ve içinde yedi farklı koreografinin yer aldığı ‘İstanbul’ gösterisi. Patrick de Bana bu gösterinin içinde yer alan ‘Haydarpaşa’ bölümünün koreografisini hazırlayacak. Ünlü dansçı, bu özel projeyi ve İstanbul sevgisini anlattı:

TÜM ŞEHİRLERİN ANNESİ
Türk ve yabancı koreograflar hep beraber İstanbul üzerine bir dans gösterisi hazırlayacak. Bu gösteride geleneksel Türk dansları yeniden yorumlanacak. Her bir koreograf İstanbul’un farklı bir mekanını ve o mekanın hikayesini, ruhunu sahneye taşıyacak.
Dünyanın her yerinde benzer dram ve sevinçlerin yaşandığı garlar, havaalanları, otobüs durakları vardır. Benim koreografim de herhangi bir kasabada başlıyor. İnsanların doğup büyüdükleri yerleri terk edip trenle Haydarpaşa’ya gelmelerini anlatıyor. Haydarpaşa birçok duygunun, mutluluğun, umudun, hüznün aynı anda yaşandığı bir yer. Ben de bu duyguları dansla görülebilir bir hale dönüştüreceğim.
İstanbul benim için aşk, bütün şehirlerin annesi. Bir buluşma yeri. Duygular, geçmişle gelecek, Doğu ile Batı, kültürler, her şey burada buluşuyor. Çok büyüleyici bir şehir. Ortasından akan Boğaz, bu şehre enerjisini veriyor. Bu su akmaya devam ettikçe İstanbul hep var olacak.
AŞIK OLDUĞUM ŞEHRE TAŞINACAĞIM
Her şeyden önce Shaman’daki enerji beni çekti. Bireysel olarak her dansçı inanılmaz bir enerjiye sahip. Yönetmenimiz Murat Uygun’un inanılmaz bir vizyonu var. Dansçıların bana değil, benim dansçılara teşekkür etmem lazım. Ben sadece tanrının bana verdiği yetenekler sayesinde hareketlerimi, deneyimlerimi onlara aktarıyorum. Onlar ise yaşadıklarını, tüm enerjileri ile sahneye aktarıyorlar. Bence bu, kolay yaşanacak bir tecrübe değil.
Şu an çok yoğun bir tempo içinde sürekli seyahat ediyorum. Biraz daha işleri yoluna koyduktan sonra aşık olduğum bu şehre taşınmak ve İstanbul’da yaşamak istiyorum.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.