Moonshadow ile Yusuf İslam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İki perdelik müzikal tiyatro olarak sahnelenen ve yaklaşık 2,5 saat süren Moonshadow, sahne tasarım animasyonları ile desteklenerek görsel bir şölen havasında sunuldu.

İki arkadaşın ilkokul bahçesinde başlayan hikayesini, yaşadıklarını olayları, aileler arasındaki yaşananları, yaşam boyunca yaptıkları tercihleri, yaşadıkları iç hesaplaşmaları, müzikal tiyatro olarak anlatan Moonshadow’da, Father&Son, Wild World, Matthew&Son, The First Cut is the Deepest, Moonshadow gibi Yusuf İslam’ın klasik olmuş şarkılarının yanı sıra yeni şarkıları da yer alıyor.
Moonshadow müzikalinin yönetmeni Anders Albien, seyircileri duygusal olarak başka bir dünyaya götürüyor dediği müzikal için AA muhabirine, ”Yusuf ve Ben Türkiye’ye gitmeyi çok isteriz, çünkü Yusuf birçok kez İstanbul’da bulundu, İstanbul’u, Türkiye’yi seviyorum” dedi.
Albien, Moonshadow müzikalinin sahne animasyon çizimlerinin Türkiye’den Doğan Ür tarafından hazırlandığını söyledi.
Moonshadow gala gecesinde AA muhabirinin, ”Türkiye’ye gidecek misiniz?” sorusuna Yusuf İslam, ”Ümit ederim evet, biliyor musunuz sahnedeki çizimleri yapan bir Türk, çok güzel, gelmeye çalışacağız” dedi.
Gala gecesine katılan Türkler Moonshadow’u başarılı bulduklarını, ayrıca müzikalin ilk sahnelenmesinin Melbourne’dan başlamasından memnun olduklarını söylediler.
Dr. Senem Eren, ”Harikaydı herkese tavsiye ediyorum, çok renkliydi, çok hareketliydi, çok farklıydı, muhakkak gelip görmeniz gerekiyor” diye konuştu.
Gala gecesinin çok başarılı olduğunu ve Yusuf İslam’ı tebrik ettiğini söyleyen Avustralya Çok Kültürlülük Vakfı Başkanı Bülent Dellal, ilk gösterinin Avustralya’dan başlamasından ve sahnedeki oyuncuların tamamının Avustralyalı olmasından memnun kaldıklarını söyledi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.