Oyun Atölyesi Gösteri Kadrosu Değişikliğini Bildirmeyi Unutunca…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyun Atölyesi tarafından sahnelenen “Antonius ile Kleopatra”nın kadro değişikliği içeren gösterisinin seyirci kamuoyuna bildirilmesinde yaşanan eksiklik ve gecikme, eleştirmen Melih Anık tarafından duyuruldu ve sert bir şekilde eleştirildi. Oyun Atölyesi konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, eleştiriyi gündemine alan tiyatrocular ve seyirciler görüşlerini çeşitli paylaşım ağlarında ve tiyatro sitelerinde dile getirdiler. Eleştirmen Melih Anık’ın seyirci kamuoyuna dönük açıklamalarının doğru  olduğunu belirtenler olduğu gibi, Oyun Atölyesi’nin açığını yakalama itkisinin öne çıktığı, art niyet ve husumet amaçlı olabileceği de ileri sürüldü.

Tartışma ile ilgili linkler:


Melih Anık: Oyun Atölyesi ! Özür Dile ve Bilet Paralarını İade Et!
Melih Anık: Tiyatronline’ın YALAN Haberi – İki Ucu Pis Bir Değnek!
Ömer Faruk Kurhan: Melih Anık’ın Oyun Atölyesi ve Tiyatronline’a İtirazları
Melih Anık: Ömer F.Kurhan ve Hilmi Bulunmaz’ın Yazdıkları Üzerine
Ömer Faruk Kurhan: Melih Anık’la Tartışmamızda Yeni Bir Aşama: Eleştiri Nedir, Ne Değildir?
—–

Bu haber yayınlandıktan sonra Melih Anık 25.06.12 tarihinde kendi blogunda şöyle bir yazı yayınladı: Mimesis! Bu Haberden Utanmalısın!

NOT: Sayın Melih Anık kendi istediği şekilde haber yapmıyor oluşumuza kızabilir. Hakkıdır. Buna karşın “utanmalısın” talebini sübjektif heyecanına bağlıyor ve geri çevirmekle yetiniyoruz. Ek olarak, kendisinin görüşlerine yer verilmediği iddiası tamamen asılsızdır. Haber konusuyla ilgili yayınlandığından haberdar olduğumuz yazılarına link verilmekte ve güncellenmektedir. Yalnızca link vermeyip yazılarını, ayrıca yapmak istediği açıklamaları yayınlamayı tabii ki isterdik. Fakat kendisi başka bir yazarla aynı platformda görünmek istemediğini açık bir mektupla bildirmiş ve o yazar kalmaya devam edecekse Mimesis’te yer almak istemediğini beyan etmişti. Biz mi yanlış anladık?

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla