Sahnenin Sultanları Oldular

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Üsküdar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan “Sahne Kadınların” hayata geçti. Bu proje kapsamında 16 yaş ve üzeri kadınlar haftada iki gün olmak üzere üç ay süreyle tiyatro eğitimi aldılar. Ayrıca eğitim süresince ışık dekor gibi konularda da bilgilendiler.

Bazen rolümü unutuyorum
Oyun ilk olarak 14 Haziranda Altunizade Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gürbüz rolünü yapan Dilek Erduran, “tiyatronun sadece kadınlardan oluşması beni etkiledi” dedi. Ayrıca çocuklarının çok sevindiğini, eşinin desteklediğini fakat pek hevesli olmadığını söyledi.  Oyunun baş karakteri olan Gülbahar’ın erkek kardeşi rolünü ve anlatıcı rolünü oynayan Hayriye Turhanlar daha önce tiyatro deneyimini öğrencilik yıllarında yaşadığını söyledi ve ekledi “ Benim iki kızım var onlara bu şekilde örnek olmak hoşuma gidiyor.”

Oyunculardan Ragıp rolünü yapan Gülay Bingütay ise ailesinin kendisini desteklediğini ve tiyatroda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.  Rollerini yaparken zorluk çektiklerini fakat zamanla rollerini yaptıklarını dile getiren Bingütay, “Ekibin sadece kadınlardan oluşması güzel bir şey. Çok güzel bir ekip çalışması oldu. Ayrıca arkadaşlarla çok eğlendik.”dedi.  Daha önce sahne deneyiminin olduğunu söyleyen Bingütay, bazen rolünü unuttuğunu da söyledi.

Gençlik ukdemdi
Tiyatronun en yaşlı üyesi olan Müesser Tekşan Ebe Nine rolünü oynadı. Tiyatroyu seyretmeyi çok sevdiğini dile getiren Tekşan projenin afişini görünce çok sevindiğini ve sadece hanımlardan oluştuğu için hemen başvuruda bulunduğunu belirtti.  Çevresindeki insanların bir kısmının yadırgadığını ve bir kısmının da sevindiğini belirten  Tekşan, “Çevremdeki insanların tiyatro oynamamı yadırgaması hiçbir şekilde enerjimi azaltmadı. Kendim beğendiğim için ve sevdiğim için yapıyorum. Başkası beni yadırgasa da hiç önemli değil.” dedi.

Tiyatroda hem komşu Saliha teyze rolünü hem de  kayınvalideyi oynayan Dürdane Doğancı, tiyatronun gençlik ukdesi olduğunu belirtti. Tiyatronun güzel geçtiğini ve bu projede yer almaktan büyük keyif aldığını dile getirdi.

Oyuncular özellikle çok iyi anlaştıklarını, çok iyi arkadaşlıklar kurduklarını vurguladılar.

Marmara Medya Merkezi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.