Samsun'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun’un Bafra ilçesinde kadına şiddet konusunda toplumda farkındalık artırmak üzere başlatılan çalışma kapsamında Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda Samsun İl Özel İdaresi’nce organize edilen ücretsiz tiyatro gösterimi yapıldı.

Samsun ve ilçelerinde kadınların maruz kaldıkları ve kalabilecekleri şiddet olayları konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması için sanatsal etkinlik ve bilgilendirme yolu seçildi. Bu kapsamda Samsun İl Özel İdaresi tarafından, ilçeleri kapsayacak “3.Sayfadan Kadın Hikayeleri” konulu ücretsiz tiyatro oyunu ile oyun öncesinde ilgili kamu kurum temsilcilerinin katkıları ile hazırlanan ortak bir sunum yapıldı.

Oyundan önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğba Talay söz aldı. Şiddete maruz kalan kadınların artışından bahseden Tuğba Talay, şiddete maruz kalan kadınları şikayetler doğrultusunda araştırılarak sığınma evlerinde kalabildiklerini ve kesinlikle gizlilik politikası doğrultusunda adlarının deşifre olmadığını belirtti.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla