Sanat Hakkında Bilgisi Olmayanlar Yorum Yapıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TİYATRO ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, ‘benim her konuda bilgim var’ diyerek yapılan açıklamaların, toplumda bilgi kirliliğine sebep olduğunu söyledi.

Son günlerde ‘benim her konuda bilgim var’ konuşurum anlayışının tiyatro ve sinemada da kendisini göstermeye başladığını belirten ünlü oyuncu; mesleği kasap, manav, müteahhit ve berber olan insanların da tiyatro ve sinema adına açıklama yapmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Antalya’nın Manavgat ilçesine, sahnelediği bir tiyatro oyunu için gelen Tilmaç, sinema ve tiyatro ile uzaktan yakından ilgisi olmayan insanların sanat adına açıklama yapmasının artık kabak tadı verdiğini söyledi. Türkiye’de sorunların geniş çaplı ele alınmadığı, işin ehli insanlar konuşturulmadığı için kamuoyunun bilgi kirlenmesine maruz kaldığını dile getiren Tilmaç, ekran ekran boy gösteren, ‘benim her konuda bilgim var, konuşurum kardeşim’ diyenlere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

İŞİN EHLİ OLAN KONUŞSUN

Tilmaç, “Her konu hakkında konuşma bize özgü bir durum. Böyle bir durum dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Meslek sahibi olmak çok önemli. Avrupalı insanların mesleği var. Adam kendi mesleğiyle ilgili bir soru sorulursa cevap veriyor. Bizde ise adam hasbel kader tiyatro ve sinemanın kıyısından köşesinden geçmiş her konuda bilgilendirme yapıyor. 47 yıldır tiyatro ve sinema ile uğraşıyorum, bilgim olmadığı konu hakkında konuşmuyorum. Konuşmam da. Artık ülkemizde işin ehli konusunda uzman insanlar açıklama yapsın” dedi.

ÖZ DEĞERLERİNİ BİLMEYENLERİN KONUŞMASI DEDİKODUDUR

Günümüzde, çoğu insanın Türk keman virtüözü Suna Kan, halk ozanı Aşık Veysel, Muharrem Ertaş, orta oyunun büyük duâyeni İsmail Dümbüllü, İhsan Yüce ve Münir Ozkul’u tanımadığını belirten Tilmaç, kendi öz değerlerini bilmeyenlerin de yaptıkları konuşmaların dedikodudan öteye gitmediğini kaydetti.

Yeni Asya

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.