Shaman Dans Tiyatrosu 15 Haziran'da Sultanahmet'te!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

9-29 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest (ISF) kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler arasında Dj performansıyla başlayıp Hüsnü Şenlendirici ve Suyun Rüyası Gösterisi, ardından Shaman Dans Tiyatrosu’nun özel gösterisiyle devam edecek olan Sultanahmet Etkinliği de var.

Sultan Ahmet Camii ve Aysasofya başta olmak üzere çok sayıda tarihi eseri sınırları içinde barındıran, tarihi yarımadanın en uç noktasında bulunan Sultanahmet, festival misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Sultanahmet Meydanı’nda 15 Haziran Cuma akşamı 19.00’da başlayacak olan etkinliklerde sahne alacak olan Shaman Dans Tiyatrosu konuklara coşkulu anlar yaşatacak.

Grup ilk eserleri; uygarlıkların, kültürlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Anadolu’nun hikayesini anlatan “Buluşma” gösterisini sahneleyecek. Anadolu’nun her köşesinden dansların ve türkülerin yanında, modern dans ve bale gibi disiplinlerin, Sema ve Semah gibi ritüellerin, Gölge Tiyatrosu, ve akrobasi gibi tekniklerin kullanıldığı repertuvar, Flamenko, Oryantal, Macar, Kafkas ve Balkan dansları ile destekleniyor. Gölge oyunları, ışıklandırma ve kostümlerle Kurtuluş Savaşı, Aşık Veysel, Mevlana, Karagöz – Hacivat, Mehter ve Güreş gibi tarihi ve kültürel değerlerin de altı çizilen “Buluşma” da bugüne kadar sık kullanılmayan etnik sazlar ve perküsyonlara yer veriliyor.

Shamangrup

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.