Sky Türk 360'ta Bale Rüzgarı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası İstanbul Bale Yarışması SKYTURK360 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

SKYTURK360 Televizyonu ekranlarında uluslararası bale yarışması fırtınası esecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonu ile iki yılda bir düzenlenen ve genç dansçıların uluslararası platforma taşınmasına büyük fırsat yaratan Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nın üçüncüsü, 25 – 30 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışmanın 29 Haziran Cuma günü gerçekleşecek finali ile 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek gala gecesi SKYTURK360 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

DÜNYA ÜLEKELERİNDEN DANSÇILAR

Türk dansçıların yanı sıra, Amerika’dan Japonya’ya, Rusya Federasyonu ülkelerinden Brezilya’ya kadar tüm dünyadan bale sanatına gönül vermiş 67 başvurunun ardından, ön elemeleri kazanarak yarı finalist olmaya hak kazanan 43 dansçı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda geri sayım heyecanını, halka açık olarak, tüm sanatseverlerle birlikte yaşayacak.

BÜYÜK ÖDÜLLER

Bu yıl, 15–19 yaş arası “Küçükler” kategorisinde birinciye, 3.500 EURO + madalya ve diploma, 20–26 yaş arası “Büyükler” kategorisinde ise birinciye 5.500 EURO ve madalya ile diplomalarının verileceği 3.Uluslararası İstanbul Bale Yarışması’nda toplam ödül 52.000 €’ya ulaşıyor. Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı Türksoy’un, Türk dili konuşan ülkeler Kültür Bakanları daimi konseyinin kararıyla bale sanatçılarının desteklenmesi amacıyla verdiği Türksoy Özel Ödülü 3.ooo € olarak belirlendi.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.