TIR Tiyatrosu ile Tiyatro Seyircinin Ayağına Gidiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösteren gezici TIR Tiyatrosu “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunun ilk gösterimini Derbent`te yaptı. Pazar yerinde özellikle bayan ve çocuklardan oluşan kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından büyük bir dikkat ve beğeniyle izlenen oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

40 FARKLI NOKTADA

Tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması; yaşamın her alanının bir tiyatro sahnesi olduğunun vurgulanması, çeşitli nedenlerle tiyatroya gitme imkânı bulamayan vatandaşlarımızın da bu olanağa kavuşması amacını taşıyan gezici TIR Tiyatrosu yaz sezonu boyunca 40 farklı noktada seyirciyle buluşacak.

EĞLENCELİ BİR OYUN

Halkı kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille aktaran oyunun yönetmenliğini Melih Düzenli yapıyor. Sönmez Atasoy`un yazdığı, zengin folklorik motifler taşıyan oyunun yönetmen yardımcılığında Bülent Baytar, asistanlığında ise Çağrı Mengüç görev alıyor.

KİMLER ROL ALIYOR?

Çevre düzenini Adnan Yılmaz ile Rona Topçuoğlu`nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, kostüm düzenlemesinde Veysel Çıracı, bağlamada Haluk Dolanbay, ses tasarımında ise Mehmet Cebe`nin yer aldığı oyunda Ahsen Gül Ever, Cemal Aldıç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Özan rol alıyor.

TIR TİYATROSU PAZARTESİ KARATEPE KÖYÜ`NDE

TIR Tiyatrosu pazartesi günü “Yedi Köyün Yargıcı” adlı oyunla Karatepe Köyü`nde, saat 21.00`de perde açacak. Aynı oyun 26 Haziran Salı günü Avluburun Köyü, 28 Haziran Perşembe günü Ketenciler Köyü ve 29 Haziran Cuma günü ise Servetiye Köyü`nde aynı saatte vatandaşlarla buluşacak.

TIR Tiyatrosu`nun temmuz programı:

2 Temmuz Pazartesi: Tepecik Köyü

3 Temmuz Salı: Doğantepe Köyü,

5 Temmuz Perşembe: Yazlık Köyü

6 Temmuz Cuma: Saraylı Köyü,

9 Temmuz Pazartesi: Hasaneyn Köyü,

10 Temmuz Salı: Hamidiye Köyü

12 Temmuz Perşembe: Dereköy

13 Temmuz Cuma: Yalakdere Köyü

14 Temmuz Cumartesi: Kızderbent Köyü

TIR Tiyatrosu ağustos ayında Derince, Körfez, Kandıra, Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca`da perde açacak.

Bizimkocaeli

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.