Tiyatrolar İçin Tiyatro ile Protesto!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği üyeleri, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yapılan yönetmelik değişikliğini, Kadıköy Selamiçeşme’de “Sanat maratonu” adını verdikleri etkinlikle protesto ettiler.

Selamiçeşme Parkı’ndaki etkinliğin ilk gününe Cem Davran, Sevinç Erbulak ve Aslı Öngören’in de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.16-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek eylemde tiyatro, dans, müzik, şiir dinletileri, söyleşiler ve kısa film gösterileri gibi pek çok dalda gönüllü sanatçıların eserleri sergilenecek.

Tiyatrocuların ve özellikle tiyatrosuna sahip çıkan tiyatro seyircilerinin ortak bir eylem gerçekleştirdiğini belirten Cem Davran, “Sahnede şiir dinletileri, meddahlar, tiyatro gösterileri olacak. 7 gün 24 saat sanatçılar nöbetleşe burada olacak. Ama bu yalnızca bir etkinlik değil, bir anlamda bir protesto, gönderme umarım amacına ulaşır” diye konuştu.

Birçok sanatçının sahne alarak destek vereceği etkinliklere ayrıca, İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, TOBAV, TODER, OYÇED, TOMEB, Türkiye Eleştirmenler Birliği, ÇASOD, DETİS, Sanatçılar Girişimi, Amatör Tiyatro Çevresi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ve Alternatif Tiyatro Mekanları Ortak Girişimi destek veriyor.

Farklı Haber 8

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.