Türkiyeli Oyunculara Uluslararası Destek!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Uluslararası Aktörler Federasyonu Avrupa Grubu EuroFIA; İstanbul toplantısının sonunda, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ve Oyuncular Sendikası’nın, Türkiye’de tiyatroya yapılan devlet desteğinin korunması ve geliştirilmesi ile ilgili mücadelesine destek kararı aldı.

EuroFIA’nın 6 ayda bir düzenlenen olağan toplatısı, 1-3 Haziran 2012 tarihlerinde ÇASOD’un ev sahipliğinde İstanbul’da, Le Meridien Etiler Hotel’in desteğiyle gerçekleşti. 18 Avrupa ülkesinden 55 konuğun katıldığı toplantıya Türkiye’den, federasyonun 1998’den bu yana üyesi ve toplantının ev sahibi olan ÇASOD ve federasyona üyelik sürecini başlatmış olan Oyuncular Sendikası katıldı.

EuroFIA’nın toplantı sonuç bildirgesi, Türkiye’de tiyatroya yapılan kamu finansması kullanımının tehdit altında olmasına yer verdi. EuroFIA, İstanbul toplantısın sonunda “Sanatçılar ve sanatçı örgütlerinin karar alma mekanizmaları ve yönetimde yer aldığı, yeni ve iyileştirilmiş bir tiyatroya devlet desteği modeli oluşturmak üzere, sanatçıların da sürece dahil edildiği bir çalışma başlatılması konusunda, ÇASOD ve Oyuncular Sendikası’nın Türk Hükümeti’ne yaptığı çağrıyı desteklemekte” olduğuna dair bir karar yayınladı.

OYUNCULAR SENDİKASI ULUSLARARASI AKTÖRLER FEDERASYONU’NA RESMEN ADAY

3 Haziran Pazar günü gerçekleşen son oturumda Oyuncular Sendikası üyelik başvurusunu tüm katılımcıların alkışları eşliğinde FIA (Federation Internationale des Acteurs) Genel Sekreteri Sn. Dominick Luquer’e sundu. FIA yetkilileri Oyuncular Sendikası’nı aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdiler. Oyuncular Sendikası’nın üyeliği Eylül ayında Toronto’da yapılacak olan ve dünyadaki tüm oyunculuk örgütlerinin katılacağı genel kurulda sonuçlandırılacak.

TOPLANTININ ANA KONUSU DİJİTAL TELİF HAKLARIYDI

Avrupalı oyuncu sendika, dernek ve meslek birliklerinden oluşan “Uluslararası Aktörler Federasyonu Avrupa Grubu” 3 gün süren toplantı boyunca, oyuncuların telif hakları, Avrupa’da tiyatroya devlet desteği ve AB müktesebatında oyuncuları ilgilendiren gelişmeler gibi konuları tartıştı ve ortak politika belirledi.

Paylaş.

Yanıtla