Yanlıştan Dönmek de Bir Erdemdir

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Sönmez, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’ni arayarak Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi’ne yönelik engelleme girişiminden dolayı özür diledi. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği başkanı Üstün Akmen’in konu hakkında  yaptığı açıklamayı paylaşıyoruz.

“Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Sönmez’in, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’ni arayarak Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi’ne yönelik engelleme girişiminden dolayı özür dilemesi, gerçekten de takdir edilmesi gereken bir davranış biçimidir. Erol Sönmez’in konuyla ilgili üzüntülerini dile getirerek Baskil İlçesi Halk Kütüphanesi yetkilisinin dergiye yönelik tavrından Genel Müdürlük olarak haberdar olmadıklarını ve bu tavrı onaylamadıklarını belirtmesi yüreğimize bir nebze oldun su serpmiştir. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği olarak dileğimiz, kendi bünyelerinde çalışan bir görevlinin yarattığı sıkıntının adamakıllı sorgulanması ve bundan böyle benzer olaylara sebebiyet verilmesinin önlenmesidir.

Ayrıca, başımızın tacı Elazığlı öğretmenler de “müstehcenlik” iddiasına uğrayan akademik makalenin Antik Yunan tiyatrosunun saygın yazarlarından Aristophanes’in dünyaca ünlü oyunu “Kadınlar Savaşı (Lysistrata)” oyunuyla ilgili olduğunu bu vesileyle öğrenmelidir. Oyunun temaları arasında insan bedeninin, kadın-erkek ilişkilerinin ve cinselliğin bulunmakta olduğunu bilmelidirler. Diğer taraftan, dergiyi incelemeli,  MİMESİS’in çocuklara yönelik bir dergi olmadığını hiç değilse  kabullenmeliler.

Birlik olarak, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Sönmez’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla