Ysk Tiyatro Komisyonu'na Ödül

Pinterest LinkedIn Tumblr +

12. Direklerarası Seyirci Ödülleri sahiplerini buldu.

27 Mayıs Pazar gecesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesinde 12. Direklerarası Seyirci Ödülleri töreni gerçekleştirildi. Yıldırımspor Derneği Tiyatro komisyonunun2011-2012 sezonunda sahnelediği ‘Bir Damdaki Kemancı Hikâyesi-Hayata’ adlı oyun özel ödülle layık görüldü.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in de katıldığı ödül töreninde bir ülkenin geleceğine sanatın mutlak katkısı ve yol göstericiliği dile getirildi.

İstanbul Devlet Tiyatroları, IBB Şehir Tiyatroları, Kenter Tiyatrosu, Tiyatro Pera gibi birçok tiyatro ve sanat camiası mensuplarının katıldığı ve ödül aldığı gecede Yücel Erten, Atilla Şendil, Melda Gür gibi daha birçok tanınmış sanatçıya ödülleri verilirken ‘Sürekli Mükemmeliyet Ödülü’ de deneyimli sanatçı Çolpan İlhan’a verildi.

Törende  ‘Yıldırımspor Tiyatro Topluluğu’ olarak anons edilen ve eski ve yeni başkanları eşliğinde sahneye çıkan YSK tiyatro ekibine ödülünü jüri üyesi Arif Arı takdim etti.

Arı YSK ekibine ödülü sunarken yaptığı konuşmada; “Damdaki Kemancı’yı Cüneyt Gökçer’den seyrettim. Daha sonraki yıllarda birçok kez sahnelenen değişik versiyonlarının hepsini de izledim. Ancak Yıldırımspor’un sahnelediği ‘Damdaki Kemancı-Hayata’ oyunu Cüneyt Gökçer’den sonra izlediğim en başarılı Damdaki Kemancı idi, keşke oyununuz daha uzun süre sahnelenseydi ve keşke çok daha fazla kişi oyununuzu izleyebilseydi” dedi. YSK oyuncuları, bir cemaat derneğinin tiyatro ekibi olarak aldıkları ödülün kendilerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini ifade ettiler. Ayrıca YSK her daim güzel faaliyetlerle anılmasını ve takdir edilmesini dilediklerini söylediler.

Şalom

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.