Yves Marc'dan Beden Farkındalığı Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fransız yönetmen ve eğitmen Yves Marc, beden farkındalığı, hareket cümleleri kurma ye bedenin yapılandırılması üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM) ve Paris Drama Sanatı Yüksek Okulu (ESAD) işbirliğiyle gerçekleşen eğitim projesi kapsamında Fransız yönetmen ve eğitmen Yves Marc, beden farkındalığı, hareket cümleleri kurma ye bedenin yapılandırılması üzerine 25-29 Haziran tarihleri arasında bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Claire Heggen ile beraber 1975 yılında kurulan Théâtre du Mouvement’ın sanat yönetmenliğini yapan Yves Marc’ın temel aldığı oyunculuk tekniği, oyuncunun bedenini sanatsal yaratının merkezine yerleştiren hareketin tiyatrosallığıdır. Bu çalışma disiplini bedensel mimin temel ilkelerini kapsamaktadır. Fransa’da Ecole  Supérieure  d’Art  Dramatique  de  la  Ville  de  Paris,  Institut d’Etudes Théâtrales de l’Université Paris Sorbonne Nouvelle, Centre National des Arts du Cirque’in yanı sıra  Conservatoire d’Avignon ve Conservatoire de Saint-Denis de la Réunion’da ders veren Yves Marc ayrıca Almanya (Athanor Akademie), İspanya ve Arjantin gibi ülkelerde atölyeler gerçekleştiriyor. Sanatçı grubunun Le corps en scène adını taşıyan eğitim programı çerçevesinde yeni araştırma konuları geliştiriyor. Yves Marc’ın bir kısmı Claire Heggen ile birlikte olmak üzere sahneye koydugu yirmi kadar gösteri altmışa yakın ülkede sahnelenmiş.

Haber Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.