Afife Tiyatro Ödülleri'nde Revizyon!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde 75 kişilik salon sınırı kaldırıldı.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 2012–2013 tiyatro sezonuna yeni yönetmelik ve jüri yapısıyla başlıyor. Yeni düzenlemeler ile birlikte 75 kişilik salon kısıtlaması kaldırılırken, alternatif tiyatro mekanları da ödül sürecine dahil edilecek.

Jüri yapılanması, Seçici Kurul ve Oylama Kurulu fonksiyonları birleştirilerek, tek bir ”Jüri” olarak şekillendirilirken, ”Jüri” yapısı, oyun izleme ve değerlendirme görevlerini yürütecek.

3 yılını doldurmuş jüri üyelerinin görevini, yeni sezonda 14 yeni jüri üyesi devralacak. Jüri üye sayısı da 33’e çıkarılacak.

33 kişilik tek jüri yapısını desteklemek amacıyla ayrıca online bir değerlendirme ve takip sistemi oluşturulacak. Sisteme sezon başında programlarını açıklayan oyunların yanı sıra sezon içinde sahnesini açacak oyunlar da eş zamanlı olarak dahil edilecek.

Seçim sürecine alternatif tiyatro mekanlarının da dahil edildiği 17. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, yeni sistem ile adaylık ve kazanan seçimlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesini amaçlıyor.

Ödüller, 29 Nisan 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.