Aileler Fındık Toplayacak, Çocuklar Tiyatro Eğitimi Alacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Giresun Ziraat Odası Başkanlığı’nca, fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik başlatılan proje kapsamında, aileler fındık bahçelerinde çalışırken çocuklarına da tiyatro eğitimi verilecek. Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörenin tek geçim kaynağı ve Türkiye’nin en önemli ihraç ürünü olan fındıkta hasat sezonunun 20 gün sonra başlayacağını belirtti. Geçen yıl fındık hasat döneminde, çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik “Gülen Çocuk” Projesi başlatarak 16 yaş altındaki çocukların çalıştırılmasını engellemeye çalıştıklarını ifade eden Akbaşlı, “Bu yöndeki çabalarımız bu hasat döneminde de devam edecek. Bu kapsamda ‘Minik Fındıklar’ adlı yeni bir proje hazırladık. Projeyle fındık tarımında 16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmamasını amaçladık. Bu kapsamda çocukların bahçelerden uzak tutulmasına özen göstermeye çalışacağız” dedi.

-Çocuklara tiyatro eğitimi-

Akbaşlı, çocukların bahçelerde çalıştırılmalarının gerek kanunlarla gerek vicdanla hiç bağdaşmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Çocukların bahçelerde çalıştıkları yerinde tespit edilirse gerek çalıştırana gerekse de ailesine para cezası uygulanacak. Fındık tarımında 16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmaması konusunda gezici tarım işçilerinin de çocuklarını bahçelerden uzak tutmasına özen göstermeye çalışacağız. Başlattığımız proje kapsamında fındık tarımında çalışan ailelerin çocuklarına Giresun Üniversitesi ile işbirliği yaparak tiyatro eğitimi vereceğiz, üniversitemizin imkanlarından da yararlanacağız. Bu yıl gezici tarım işçilerinin ve bu bölgedeki bahçe sahiplerinin 16 yaşın altındaki çocuklarını eğitime alacağız. Çocuklar hem bahçede çalışmamış olacak hem de çalışmadığı dönemlerde sosyal etkinliğin içinde yer alacak.”

Haberler

Paylaş.

Yanıtla