'AKP, Fazıl Say'ı Neredeyse İdam Edecek'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fazıl Say’a yapılan baskıyı gündeme getirerek, “AKP Hükümeti Fazıl Say’ı neredeyse idam sehpasına koyup, idam edecek. Biz sanatı ve sanatçıyı yüceltmek yerine onu yok etmek için çaba gösteren bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, kültür merkezlerinin önemine işaret ederek şunları söyledi:

“Sanatın ve sanatçının sanatını icra edebileceği merkezlerdir kültür merkezleri. Kültür merkezi kent olmanın temel koşullarından biridir. Kentlileşmek kültürle olur. Kent kültürü farklı bir şeydir, o kültürü yaşatmak, derinleştirmek, yaygınlaştırmak, özellikle kırsaldan geleni kent kültürüyle tanıştırmanın birinci koşulu kent kültür merkezlerini yaygınlaştırmaktır.

AKP’li belediyeler bunları yapmazlar. Bunları yapan belediyeler, CHP’li belediyelerdir. Çünkü onlar bilirler ki, köyden gelen insanın da kent kültürüyle tanışması lazım. Onlar da isterler ki Fazıl Say’ı bir kültür merkezinde dinlemek. Peki, Fazıl Say’a karşı ne yapıyor AKP Hükümeti? Neredeyse idam sehpası koyup, idam edecek.

Biz sanatı ve sanatçıyı yüceltmek yerine onu yok etmek için çaba gösteren bir iktidarla karşı karşıyayız. Eskiden her ilde sinema, tiyatro vardı. Şimdi 30 ilimizde sinema ve tiyatro yok. Efendim tiyatrolara destek kalkacakmış, Batı’da bunun örnekleri yokmuş. Senin Batı’dan haberin yoksa kabahat bende değil ki, kabahat sende. Git bak bakalım Batı’da sanata, tiyatroya destek var mı, yok mu? İster Paris’e, ister Washington’a, ister Londra’ya git, ister Berlin’e senin kültürle, tiyatroyla, operayla, sanatla, resimle ilgin yok. Kabahat seni yetiştiren hocada kusura bakma. Hocaları baş tacı ediyoruz ama sen önce kültürü, sanatı öğreneceksin, sanatçıyı yücelteceksin. Tarihe senin adın, ‘sanata küfreden adam’ olarak geçecek. Bir ülkenin büyüklüğü yetiştirdiği sanatçıyla ölçülür.

Haber10

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.