Ankara'da Ramazan Eğlenceleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başkent’te Ramazan coşkusu, Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği etkinliklerle devam ediyor. Başkentlilere, anılarda yer edinecek bir Ramazan coşkusu yaşatan eğlencelerde, parkın bir köşesinde kurulu Gezici Tiyatro Otobüsü ile konser sahnesi her akşam doluyor. Çocuklar, Başkent Tiyatroları’nın gösterileriyle eğlenirken, yetişkinler, konserlerle manevi bir yolculuğa çıkıyor.
Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları tarafından hayata geçirilen Gezici Tiyatro Otobüsü’nün sahnesi önünde toplanan minikler, her akşam temaşa sanatının en güzel örneklerine tanıklık ediyor. Kukla, Karagöz-Hacivat, Gölge Oyunu, meddahlık ve orta oyunu ile Ramazan akşamlarını farklı ve unutulmaz kılan tiyatrocular, izleyicinin karşısına sürekli yeni bir gösteri ile çıkıyor. Geleneksel Tiyatro örneklerini halkın ayağına götürmek için düzenlenen otobüsün önünde, iftar saatinin hemen ardından çocuklar başköşeye yerleşiyor. Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler öncülüğünde 2 kukla ve 5 Karagöz-Hacivat ustasından oluşan 7 kişilik ekip, eğlenceli ve eğitici gösterileri ile saat 21.15’ten 22.30’a kadar çocukların en büyük eğlencesi oluyor. İnteraktif bir şekilde devam eden gösterilerde çocuklarda sahneye çıkarak, oyuna katılma şansı yakalıyor. Günde yaklaşık bin 500 kişiye gösteri yaptıklarını dile getiren İkiler, 18 yıldır aralıksız sürdürdükleri Kukla ve Karagöz-Hacivat gösterileri ile bu sanatı ustalarından devralıp devam ettiren en profesyonel ekip olduklarını dile getirdi.
RAMAZAN’DAN SONRA KÖYLERİ GEZECEK
Karagöz ve Hacivat gösterilerini hem ip kukla hem de gölge oyunu şeklinde sergilediklerini belirten Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İkiler, eğlenceye yönelik oyunları ile de çocuklara en güzel yaz ve Ramazan anısı bıraktıklarını ifade etti. Kent merkezine gelemeyen ve bu gösterileri izleyemeyen çocuklara da müjde veren İkiler, “Ramazan Bayramından sonra Gezici Tiyatro Otobüsü ile civar köylere giderek, bu eğlenceyi çocukların ayağına götüreceğiz. Ankara’da tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın istiyoruz. 20 köye gitmeyi hedefliyoruz. Gideceğimiz köylere civardan da otobüslerle çocukları taşıyacağız ve neredeyse 40-50 köye ulaşmış olacağız.” diye konuştu.
İLAHİLER EŞLİĞİNDE MANEVİYATA YOLCULUK
Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği etkinliklerin bir başka güzelliği ise her akşam verilen konserlerde yaşanıyor. Gençlik Parkı havuzunda her gün binlerce Başkentli tarafından büyük bir keyifle izlenen ışık, su ve lazer gösterisinin ardından verilen konserlerde, dördüncü gecede Murat Eroğul ile Hasan Dursun sahneye çıktı. ‘Hoşgeldi Ramazan’ ilahileri ile yürekleri coşturan Murat Eroğul’un ardından gurbetçi sanatçı Hasan Dursun ise gönülleri fethetti. Ankara’da ilkokul, orta ve lise öğrenimi gören, daha sonra Hamburg’a yerleşen Dursun, “Her yıl Ankara’yı daha bir güzelleşmiş buluyorum. Allah taş üstüne taş koyan herkesten razı olsun.” dedi.

Paylaş.

Yanıtla