Batman'da Şehir Tiyatrosu Kurma Çalışmaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman Belediye Başkanlığı tarafından uzun süredir çalışmaları sürdürülen şehir tiyatrosu kurma çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirtildi.
Batman’da bulunan tiyatro gruplarının temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanvekili Serhat Temel, şehrin kültür ve sanat bakımından çok güçlü bir potansiyeli olduğunu söyledi. Temel, “Bu kentin artık kendi şehir tiyatrosunun kurmasının zamanı geldi. Bu potansiyeli en iyi şekilde işleyecek, açığa çıkaracak olan, burada bizzat bu işle ilgilenen tiyatro sanatçılarıdır. El ele verip bu tiyatroyu kuracağız” dedi.
Makamında Batman’da faaliyet gösteren Araf, Batman Drama ve Şehir Tiyatrosu, Arsen Poladov ve Batman Sanat Tiyatrosu temsilcilerini ağırlayan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, yerel yönetim olarak bu konuda ancak destekleyici, şartların oluşturulması bakımından ön açıcı olabileceklerini söyledi. Temel, “Uzun zamandır Batman’da tiyatro işiyle uğraşan gurupların varlığından haberdarız. Biz yerel yönetim olarak biraz yapısal bir adım atıp bu kentte tiyatro ile ilgilenen gurupları ve kişileri de dahil ederek bir şehir tiyatrosuna gitme kararı aldık. Mart ve Nisan ayı meclis kararıyla da bunun alt yapısını oluşturduk. Şehir tiyatrosunu kurmaya yönelik bir çalışmamız var. Bunun fiziki koşullarını oluşturma için de şu anda bir kültür merkezinin yapımına başlanacak. Bu yapılacak olan kültür merkezi şehir tiyatrosunun alt yapısını, fiziki koşullarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Açıkçası bizim yaklaşımımız yapısal bir yaklaşım. Batman’da bir şehir tiyatrosu olsun da nasıl olursa olsun değil. Bu işe uzmanları dahil ederek, görüş alıp, en iyi şekilde nasıl yapabileceğimizi tartışıyoruz. Bugün burada bir araya geliş sebebimiz de bu işin asıl sahipleri olarak sizlerin bize yol göstermeniz, bu çalışmaya katkı sunmanızdır” şeklinde konuştu.
Başkanvekili Temel’den sonra söz alan tiyatro sanatçılar da kurulacak olan şehir tiyatrosunun nasıl olması gerektiğine ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.
Haberyurdum

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.