Çocuklar Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında düzenlenen ‘Yeşil Kağızman’da Kültürlerin Dansı’ projesi kapsamında düzenlenen tiyatro oyunu yarışmasında birinci olan köy okulu çocukları, ödül olarak Erzurum Devlet Tiyatrosu’na götürüldü. Öğrenciler, yaz sezonu olduğu için boş ve onarımdaki tiyatroda sahne, kulis, makyaj ve ışık odalarını gezdi.

Kağızman’da SODES projesi kapsamında geçtiğimiz ay 4 köy ilköğretim okulu arasında tiyatro oyunu yarışması düzenlendi. Muzaffer İzgü’nün yazdığı ‘Kasabanın Alileri’ adlı oyununu Türkçe öğretmeni Nazlı Gül Kaya yönetiminde sahneye koyan Kuloğlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri yarışmada birinci oldu. Okul müdürü ve öğretmenler, ödül olarak oyunda rol alan 12 öğrenciyi Erzurum Devlet Tiyatrosuna götürdü. Boş ve onarımda olan Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda sahne, kulis, makyaj ve ışık odalarını gezen öğrenciler, yaz sezonu olduğu için oyun izleyemedi.

“TİYATRO OYUNCUSU OLMAK İSTİYORUM”

Kars’ta tiyatro olmadığı için Erzurum’a geldiklerini söyleyen Kuloğlu Köyü İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Mehtap Namal, oyunda ağa rolünü canlandırdığını anlatarak, sahneledikleri oyunda 4 Ali’nin olduğunu belirtti. Namal, “Ağaların kızları vardı. Bu ağalar kızlarını köyün doktoru ile evlendirmeye çalışıyorlar. Bende erkek rolünü oynadım ve kızımı evlendirmeye çalışıyordum. En sonunda doktor hemşireyle evlenince bizde ortada kaldık. Çok güzel bir oyun sergiledik ve birinci olduk. Bunun sayesinde geldik tiyatroyu gezdik. İleride tiyatro oyuncusu olmak istiyorum” dedi.

“TOHUM EKTİK”

İlköğretim 7’nci sınıf öğrencisi Resul Tuştan ise ilk kez tiyatro oyununda oynadığını, gösteride alkışları duyup sevindiğini belirterek, ilk kez tiyatro gördüğünü de ifade etti.

Kalkınma Bakanlığı tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde yürütülen SODES programı kapsamında ‘Yeşil Kağızman’da Kültürlerin Dansı’ adıyla bir proje yapıldığını aktaran Kuloğlu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Fesih Altay, “Birinci olan öğrencilere Erzurum’a götüreceğimizi ve Devlet Tiyatrosu’nu gezdireceğimizin sözünü verdik. Öğrencilerin hem tiyatroya olan ilgilerini geliştirmek, hem de merak ettiklerini yerinde görmelerini sağlamak istedik. Çocukların ufuklarını açmak için böyle bir hedef koymuştuk. Bir tohum ektik, ileriki yıllarda ürünümüzü alacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla