Dans Etmemekle Tehdit Ediyorlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yüzlerce koreograf, İsrail hükümetin bütçe kesintilerini protesto etmek için Facebook’ta toplandı.

İsrailli 340 koreograf, “sanatsal besin zincirinin en altında muamele görmekten bıktıklarını” söyleyerek Facebook üzerinden organize oldu. Dans ve müziğe verdiği önemle bilinen İsrail hükümetinin bütçe kesintilerinden en çok kendilerinin etkilendiğini ancak bunun kimsenin umurunda olmadığını söyleyen koreograflar yapabilecekleri en etkili protestoyu yapmaya kararlılar.

Yaz mevsiminin ortasında olduğumuz şu günlerde festivaller de hız kazanmış durumda ve koreograflar kendi dans gösterileri ve hareketlerinin ülke genelindeki herhangi bir festivalde sergilenmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Dans gösterisi olamayan bir dans festivali elbette düşünülemez. Koerografların bu resti, ekonomisinin turizme dayandığı bir ülkeye ciddi sorun yaratır. Kültür ve Spor Bakanlığı’nın desteklemesi gereken festivallerde sergiledikleri performanslardan uzun süredir karşılık alamayan koreografların bu kararına festival ve salon direktörleri tepkili. Her ne kadar haklı olsalar da olayın bu şekilde çzöülecek basitlikte olmadığını savunuyorlar.

Kültür ve Spor Bakanlığı ise meselede taraf olmadığını söylüyor. Festival ve salon direktörlerine yapılan ödemeden kimin ne kadar pay alacağına kendilerinin karışamayacağını, bunun içinden çıkılamaz karmaşaya sebep olacağını koreograflar ve direktörlerin olayı kendi aralarında halletmeleri gerektiğini söyleyen bakanlık yetkilileri, süreçte eğlenmek isteyen turistlerin zarar görmemesini istedi.

Birleşikbasın

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.