ikinciKAT, sıfırnoktaiki Adını Kullanmayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – İsim kargaşası oluştuğu sebebiyle ikinciKAT artık sıfırnoktaiki adını kullanmayacağını açıkladı ve yeni iletişim adreslerini duyurdu.

f: www.facebook.com/iikincikat
t: www.twitter.com/ikincikat

Sahne ve gösteri sanatları alanında performans yapabilmek amacıyla Sami Berat Marçalı ve Eyüp Emre Uçaray tarafından kuruldu. 15 Eylül 2010’dan bu yana seyirciyle buluşan ikincikat, kendi yapımları dışında konuk yönetmenlerle de projeler üretti. Açıldığı günden bu yana “serbestbölge”, “esmeray”, “merveengin”, “arkacep”, “bereze”, “studio4”, “myth”, “theclub”, “yanetki”, “bulut”, “evhali” ve “oyunbaz” gruplarıyla performans alanını paylaştı.

Kısa sürede birçok ödül ve adaylık alan ikincikat, tiyatro eleştirmenleri ve basının beğenisini kazandı. Philip Ridley, Joe Penhall, Anthony Neilson gibi yabancı yazarların yanı sıra Ebru Nihan Celkan, Sami Berat Marçalı, Alper Kul ve Özgür Özgülgün’ün yazdığı metinleri sahneledi.

Çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapan ikincikat, ortalama 50 kişilik kapasitesiyle seyirciye yakın temas bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Tiyatronun sanat yönetmenliğini, Sami Berat Marçalı, Heves Duygu Tüzün ve Eyüp Emre Uçaray yapmakta.

Bugüne kadar sahnelenen oyunlar;
* Korku Tüneli
* 17.31
* Bazı Sesler
* Kainatın En Hızlı Saati
* Limonata
* Aut
* Bulanık
* Yalnızlar Kulübü

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.