İstanbul'a Yeni Performans Festivali: İPA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya merkezli IPA performans sanatı festivali, bu yıl ilk defa İstanbul’da. Festival, sahne ve gösteri sanatlarına odaklı etkinliklerin ağırlıkta olduğu İstanbul’da güncel sanat ortamındaki performanslara odaklanan ilk etkinliklerden biri olarak dikkat çekiyor. Genç performans sanatçılarının deneyimli isimleriyle biraraya geldiği yaz kamplarının düzenlendiği festivalde dünyanın önde gelen performansçıları da İstanbullu izleyiciyle buluşacak. Söz konusu workshop’lar IPA (International Performance Association Hildesheim) tarafından 2006’dan beri düzenleniyor. Altı yıldır Berlin’de düzenlenen bu kamplar bu yıl ilk defa Almanya dışına çıkıp İstanbul’a geliyor.

Festival kapsamında hem bu yaz kamplarına katılan genç sanatçıların çalışmalar sonucu ürettiği performanslar hem de çalıştayları yönetecek sanatçılar ve farklı ülkelerden festivale davet edilen sanatçıların kendi performansları izlenebilir. Festivalin workshop’ları, 29 Temmuz’da İstanbul’da başlayacak. Kamplarda 18 farklı ülkeden toplam 46 katılımcı ağırlanırken 20 sanatçı da etkinliğin festival bölümünde konuk ediliyor.
9 Ağustos’ta başlayacak IPA Performans Sanatı Festivali’ne konuk olan isimler ise Lala Nomada, Jürgen Fritz (IPA Artistik Direktörü), Nora Jacobs, Dominik Lipp, Manuela Macco, Manuela Centrone, Roi Vaara, Lynn Luu. SALT GALATA, Galeri NON, Pİ Artworks, DEPO ve Pasajist festival mekânları. Yine festival kapsamında 11 Ağustos’ta Kiki Restaurant – Bar’da gerçekleşecek konferansta ise İsviçre, Almanya, İtalya, Finlandiya ve İngiltere’den sanatçılar, performans sanatıyla ilgili görüşlerini izleyicilerle paylaşacak.

Lokal ortağı Koza Görsel Kültür ve Sanat Derneği olan festivalin ekibi, IPA Artistik Direktörü Jurgen Fritz, IPA Yaz Kampı ve Festival Koordinatörleri Özge Çelikaslan ile Burçak Konukman, etkinlik, konferans ve basınla ilişkiler koordinatörleri Hatice Utkan, Mehmet Kahraman, Derya Bayraktaroğlu’ndan oluşuyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.