"Leyla'nın Evi" Son Kez Karşıyaka'da Sahneleniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

21 yıldır dünya tiyatrosunun en önemli yapıtlarını , Türk Tiyatrosu’nun en seçkin profesyonelleriyle sunan Tiyatrokare, dört yıldır kapalı gişe oynanan “Leyla’nın Evi” adlı müzikli oyunla, genel istek üzerine onbeşinci ve son kez İzmir’e geliyor. Oyun 9 Temmuz Pazartesi 21.00’da  Karşıyaka Bostanlı Tiyatrosu’nda sergilenecek.

Zülfü Livaneli’nin pek çok dile  çevrilen yapıtı, geçtiğimiz yıl Fransa’da ayın kitabı seçildi. Nedim Saban tarafından sahneye konan oyun, Almanya başta olmak üzere pek çok  uluslar arası  ve ulusal festivalden davet alarak, Türk Tiyatrosu’nda son yılda ortaya çıkan yapıtlar arasında gurur kaynağı oldu. Oyunu bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 100.00’i aşkın kişi izledi.

İzmir seyircisi  tarafından her turnesinde büyük coşkuyla izlenen oyun, davetler ve genel istek üzerine daha önce  14 kez İzmir’e geldi. Oyunda, çeşitli hilelerle evinden edilen Leyla’nın, Boğaziçi’nden Beyoğlu’na gelmek zorunda kalması ve kendisiyle taban tabana zıt olan

Hip hop şarkıcısı Roxy ile yaşaması konu ediliyor. Yaşları ve hayat görüşleri hiç benzemeyen kişilerin birlikte yaşamasıyla ortaya çıkan ilginç  ve komik gerilim, oyunun ana temasını oluşturuyor.

“Roxy” adlı Almanya’da büyüyen ve kendi kültüründen kopan  Türk kızını Ayça Varlıer, Leyla’yı Celile Toyon’un oynadığı oyunda, çocukluğunun kahramanı Leyla ile son aşkı Roxy

arasında kalan gazeteciyi İzmir kökenli başarılı oyuncu Halim Ercan oynuyor. Oyunun diğer rollerinde Nuri Gökaşan, Meral Asiltürk, Dicle Alkan, Gökçer Genç, Ergin Kılıkçıer, Ethel Mulinas ve İsmail Karaer var.

Ayça Varlıer’e Afife, Sadri Alışık, Vasfi Rıza Zobu ve Lions ödülleri başta olmak üzere pek çok saygın ödül kazandıran müzikli oyunun son  İzmir temsilini kaçırmamak isteyenlerin acele etmesi öneriliyor. Biletler Bostanlı Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu ve Biletix’te satılıyor.

Gişe Tel: (232) 362  61 61

Paylaş.

Yanıtla