"Medine Müdafaası" Sincanlılarla Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sincan Belediyesi, “Medine Müdafaası: Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa” adlı tiyatro oyununu vatandaşlarla buluşturacak.

Oyunda Medine Kumandanı Fahrettin Paşa’nın 1916 yılında yaptığı Hicaz savunması anlatılıyor. Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı’nda hemen her cephede çetin mücadeleler verirken, Fahrettin Paşa ise Mondros Ateşkes Antlaşması’na karşı çıkarak Medine’yi düşmana teslim etmemek için mücadele verir. İsyancılarla çıkan çatışmalar, firarlar, hainler, açlık, susuzluk, hastalık ve çölün aşırı sıcağında her yanı kuşatılmış Fahrettin Paşa, 72 gün boyunca düşman kuvvetlerine direnir. Fahrettin Paşa, askerleriyle günlerce çekirge yiyerek karnını doyurur.

Tiyatro oyunu 20 Temmuz Cuma günü Lale Meydanı’nda, 22 Temmuz Pazar günü Yenikent Meydanı’nda, 29 Temmuz Pazar günü Temelli Meydanı’nda, 11 Ağustos Cumartesi günü Lale Meydanı’nda, 12 Ağustos Pazar günü Yenikent Meydanı’nda sahnelenecek.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Fahrettin Paşa, şanlı müdafaasıyla Osmanlı tarihine adını yazdırmış kahraman bir askerdir. Kutsal şehir Medine’yi düşmana vermemek için verdiği mücadeleyi anlatan bu tiyatro oyununu mübarek Ramazan ayında vatandaşımızla buluşturmak istedik. Tüm halkımızı bu şanlı kahramanı anlatan tiyatroyu izlemeye davet ediyorum” dedi.

Haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.